Helyi hírek 2019. február 28. 10:00

Nem első bálozók

Képgaléria
Nem első bálozók
Tizennyolcadik bálját rendezte meg a Kiskunsági Horgász Egyesület, február 16-án. A legnagyobb létszámú félegyházi sport és szabadidő egyesület tagjai jó hangulatban búcsúztatták a telet. Természetesen volt minden, ami egy szokásos bál kelléke ilyenkor: zene, tánc és tombola a támogatóktól. Főnyereményként két darab, egyéves területi engedély is gazdára talált. De még ennél is nagyobb örömre adott okot, hogy aznap a Dél-Afrikai Köztársaságban megrendezett IV. Horgász Világjátékokon a magyar csapat az éremtáblázat élén végzett.

A horgászhölgyek a finomszerelékes versenyben lettek csapatban világbajnokok, míg a férfiak a X. Feeder Horgász Világbajnokságon aranyozták be a napjukat, szintén csapatban. Ezeken az eseményeken keresztül is látszik, hogy nem csak szabadidős tevékenységként tekinthetünk a horgászatra hazánkban, hanem igen nagy sportértéke is van.

A Kiskunsági Horgász Egyesület és az ország pecás társadalmát az idéntől bevezetett plasztik alapú Horgász Kártya kiosztása és használata foglakoztatja leginkább, és várnak, hogy kiolvadjon mindenütt a jég.

Kép és szöveg: Kürti László
 

Kövessen minket a Facebookon is!