Helyi hírek 2019. február 27. 07:30

Aláírásokat gyűjtenek a kossuthvárosiak a Bercsényi utca forgalmának rendezéséért

Képgaléria
Aláírásokat gyűjtenek a kossuthvárosiak a Bercsényi utca forgalmának rendezéséért
Hegedűs-Jász Lajos feleségével, Hegedűs-Jászné Beck Katalinnal három gyermeket nevel a Kossuthvárosban. A kicsiket félnek egyedül útnak indítani az iskolába, mert véleményük szerint a Bercsényi utcán borzasztóan veszélyes közlekedési állapotok uralkodnak. Gyerekek és idősek a zebrákon is félve kelnek át a túloldalra. Azért kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy a közakarat kinyilvánításával javuljon a helyzet. Horváth Tamás önkormányzati képviselőt (MSZP) azzal keresték meg, hogy az aláírók kérelmét továbbítsa a hivatal felé, és teremtsen nyilvánosságot a kialakult helyzetnek. Ez február 25-én megtörtént, ahol az érintettek sajtótájékoztatón mondták el, hogy milyen problémák megoldására várnának gyors reakciót.

Először teljesen magán jellegű kezdeményezésként indult a kérelmünk. Már jártunk a polgármesteri hivatalban, hogy megkérdezzük lehetne-e valamit tenni a Bercsényi utcai gyalogátkelő biztonságosabbá tételéért. Három gyermekünk van, és állandó problémát okoz az iskolába való eljutás a közlekedésbiztonság hiányossága miatt. A városrészben több ember is egyetértett velünk, köztük kisgyermekes szülők, de idős kisnyugdíjasok is, így jött az ötlet, hogy aláírásgyűjtéssel, majd pedig egy lakossági fórum szervezésével is  felvetjük a problémát, és kikérjük a városvezetés, valamint a rendőrség véleményét – nyilatkozta Hegedűs-Jász Lajos, a kezdeményezés elindítója.

A házaspár és a melléjük álló városrész lakói több lehetséges megoldást is el tudnának képzelni az útszakasz biztonságosabbá tételéhez. Így például forgalmat irányító lámpa kihelyezését, de a fekvőrendőrrel, vagy járdaszigettel történő forgalomlassításban is látnának fantáziát, melyet a Dessewffy utcától a Kórház utcáig kellene megoldani. Megfogalmazódott az  is, hogy a kereszteződésektől távolabb kellene felfesteni a parkolóhelyeket, mert ha egy-egy nagyobb méretű autó leparkol, akkor teljesen eltakarja a táblát, sőt még a kilátást is.

Egyetértve az aláírásgyűjtők kéréseivel Horváth Tamás a Bercsényi és Batthyány utca sarkára meghirdetett sajtótájékoztatón elmondta: – Én 40 éve lakom a Kossuthvárosban, és első osztályos koromtól kezdve gyalog jártam a Batthyány Lajos Általános Iskolába. Ma már – csakúgy, mint az aláírásgyűjtést kezdeményező nagycsaládos házaspár – én sem szívesen engedem el gyalog a gyermekeimet iskolába, mert egyszerűen életveszélyes átkelni a Bercsényi utcán. Éppen ezért lehetőségeim szerint mindent megteszek a kialakult helyzet normalizálásáért.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!