Helyi hírek 2019. március 1. 07:30

Országos elismerésben részesültek a mezgés kertmentők

Képgaléria
Országos elismerésben részesültek a mezgés kertmentők
A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai és tanárai 3. éve vesznek, részt a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt Ments meg egy kertet programban. 2018-ban is a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonának kertjében folytatták a kerti munkákat. A kertszépítő diákok: Becsei Dávid, Kerepi Roland, Süveges Sándor, Bokor Zoé és segítő tanáruk Görög Mariann február 27-én meghívást kaptak Budapestre, a Vajdahunyad vár konferenciatermébe, ahol a minisztérium képviseletében László Tibor Zoltán helyettes államtitkár és Kovács Szilvia programigazgató nyújtotta át nekik szorgos és szakszerű munkájuk elismeréseként a kitüntető oklevelet.

A mezgés diákok az idősek otthonának kertjében a már meglévő fűszernövények mellett paprikapalántákat ültettek, cékla- és cukkinimagot vetettek. Díszítő növényként napraforgó magot vetettek és bársonyka palántákat ültettek. A majd 200 négyzetméteres terület folyamatos növényápolási munkát igényel úgy, mint gyomirtás, öntözés és növényvédelem. Mivel a program teljesen kert és természetbarát ezért vegyszereket nem alkalmazhattak a kert gondozása során, a gyomirtást kapálással oldották meg, a kártevők ellen pedig a bogarak összegyűjtésével tudtak védekezni. A diákok délutánonként és a nyári szünetben is gondozták a kertet.

A kert aktuális állapotáról minden hónapban képes beszámolót kellett készíteniük és ezt e-mailben elküldeni a minisztériumba, ahol minden évben díjazzák a programban résztvevő iskolákat. Idén a programban végzett jó munkáért kapott az iskola oklevelet.

 

Kövessen minket a Facebookon is!