Helyi hírek 2019. március 2. 16:00

Ivóvízminőség-javító program kezdődik Bács-Kiskun megyében

Ivóvízminőség-javító program kezdődik Bács-Kiskun megyében
Ivóvízminőség-javító projekt indul Észak-Bács-Kiskun megyében. A „Kék-víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás 1.011 milliárd forint uniós és hazai, vissza nem térítendő támogatást kapott a beruházásra, amelynek segítségével az ivóvíz-szolgáltatás biztonsága és minősége is jelentősen javul a régióban.

Elkezdődtek az előkészületi munkák az Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító program (KEHOP-2.1.4.-15-2016-00005) keretében. A projekt célja Észak-Bács-Kiskun megye ivóvízhálózatának fejlesztése, korszerűsítése, bővítése. A beruházás kapcsán a tervezési és engedélyezési feladatokat követően új mélyfúrású víztermelő kutak létesülnek Kecskeméten, Izsákon és Orgoványon. A kutak hagyományos vízátemelő rendszerrel készülnek. A meglévő vízellátó rendszerek (Kerekegyháza, Tiszakécske) nyersvíztermelő mélyfúrású kútjainak a felújítására is sor kerül: szűrőcserés ráfúrás- alábővítés, kútgépészeti csere és irányítástechnikai fejlesztések mennek végbe. A kecskeméti térségi víztermelő rendszer adatátviteli kábeleinek kiváltására is sor kerül modern, optikai kábelhálózat kiépítésével.

Megvalósul továbbá a Kecskemét I. sz. vízműtelepének nyomásfokozó szivattyú cseréje, valamint a tiszakécskei vízműtelepen és a Kecskemét I. és II. sz. telepeken a meglévő technológia fertőtlenítési rendszereinek fejlesztése. Az orgoványi vízműtelepen új, nyersvíz-vezetéket építenek, a rekonstrukciós munkálatok során pedig a meglévő csomópontok újraszerelvényezése, út és vasút alatti átvezetések felújítása is megtörténik.

A beruházásban érintett települések: Kecskemét, Kunadacs, Kunpeszér, Szabadszállás, Kunszentmiklós, Tass, Szalkszentmárton, Dunavecse, Apostag, Helvécia, Ballószög, Fülöpháza, Kerekegyháza, Lajosmizse, Kunbaracs, Ágasegyháza, Városföld, Izsák, Orgovány, Kiskunfélegyháza, Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás, Fülöpjakab, Tiszakécske, Lakitelek, Tiszaalpár, Nyárlőrinc, Bugac, Bugacpusztaháza. A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019. november 30.

További információ kérhető: K&Z Horizontál Kft., 6000 Kecskemét, Szövetség tér 5. Elérhetőség: 06-76/500-890, [email protected]




 

Kövessen minket a Facebookon is!