Helyi hírek 2019. március 9. 12:00

A römiseket vonzza Félegyháza

Képgaléria
A römiseket vonzza Félegyháza
A Kiskun Kupa Römibajnokságot idén már a 18. alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán. A Desperadoban 41 lelkes kártyás ült asztalhoz március 2-án, hogy megmérettessék kártyatudásukat, szerencséjüket. Lajos György a verseny főszervezője elmondta, hogy a félegyházi összejövetel mintegy két évtized alatt népszerűvé vált a römi szerelmesei körében. Ezúttal is jöttek az ország minden tájáról, többek között Békéscsabáról, Budapestről, Piliscsabáról. Tették ezt azért is, mert a félegyházi vendéglátók profi versenykörülményeket, és nagyon jó vendéglátást biztosítanak minden évben.

Benkéné Molnár Tünde (Kecskemét), aki kezdetektől vesz részt a versenyeken, így nyilatkozott a találkozóról: - Nagyon régóta járok ide, nagyon jó a társaság, soha nem hagynám ki ezt a versenyt. Nagyon szeretek römizni, itt is nyertem már helyezést és díjat. Ami még nagyon fontos számomra a versenyen és a baráti társaságon kívül, hogy nagyon finom tepertős pogácsával kínálnak bennünket.

Kártyás szenvedélyem gyermekként, 3 éves koromban kezdődött. Otthon mindig játszottunk, és ez beívódott az életvitelembe. Természetesen a römin kívül más kártyajátékokat is megtanultam, ultizni, pókerezni is tudok, de a römi az igazi szenvedélyem.   

A verseny győztesei: Nagypál József, Endre Mihály (Kiskunfélegyháza), Hajdú Sándor (Csongrád), Battyán Gabriella (Budapest).
 

Kövessen minket a Facebookon is!