Helyi hírek 2019. március 7. 07:30

Összeérnek a szálak a Korond utcán

Összeérnek a szálak a Korond utcán
– Három, különböző forrásból finanszírozott beruházás forr egységgé a Korond utcán: Európai Uniós pályázatból a város egyik legizgalmasabb játszótere épül itt, az önkormányzat saját erejéből új utat, járdát és sétányt építünk, az új utca végén pedig létrehozzuk az ország legmodernebb egészségügyi alapellátó központját. Ez a terület jól példázza azt az egységben gondolkodást, ami a különböző pályázatok, projektek előkészítését és tervezését jellemezte. A Korond utca az első helyszín, ahol immár a gyakorlatban is összeérnek a szálnak – mondta el lapunknak Csányi József polgármester.

A félegyházi önkormányzat valaha volt legnagyobb önerős beruházásaként, több mint 1 milliárd forintból még az idén elkészül az új egészségügyi központ a régi SZTK helyén. A kulturált orvosi rendelők és várók mellett a védőnői szolgálat, a gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet is méltó elhelyezést kap itt, de lesz patika, újraindul a fogászati ügyelet, és teljesen új ellátási formaként megjelenik a szájsebészeti ellátás is. A kényelmet légcserélő rendszer és légkondicionálás és zöld váróterasz, az üzemeltetés magas színvonalát portaszolgálat, beteghívó rendszer, őrzött babakocsi-tároló és több mint 80 parkoló segíti majd. A központban kap helyet az egészségfejlesztési iroda is.



Még tavasszal teljes hosszában megújul az úttest és a járda. Az utca térkövezett burkolatot kap, megszűnnek a szintkülönbségek, és 43 darab parkolót is kialakítanak a közterületen, az SZTK udvarán épülő parkolóhelyek mellett. A jelenlegi egyirányúsítást megfordítják, így az egészségügyi központot a Kossuth utca felől lehet majd megközelíteni.

A Zöld város keretében épül újjá a játszótér, aminek tematikáját Petőfi Sándor János vitéze ihlette. Megelevenedik majd Kukorica Jancsi szülőfaluja, lesz griffmadár és hajós játék is. Az átalakítással együtt megnő a bekerített terület nagysága, és egészségügyi kezelést kap a teljes faállomány. A zöldfelület megújítása kapcsán 20 darab páfrányfenyőt, azaz ginkgo bilobát telepítenek az utcába.



– Nagyon büszke vagyok arra, ami a Korond utcán történik, és jószívvel ajánlom a félegyháziaknak, hogy azzal a kíváncsi várakozással és szeretettel kísérjék figyelemmel a város különböző pontjain folyó, és rövidesen még több helyen meginduló fejlesztéseket, ahogy én is teszem. Persze türelemre és megértésre is szükség van az építkezéssel járó kellemetlenségek elviseléséhez, de végtelen öröm látni, hogyan válnak kézzelfogható valósággá városunkban azok a tervek, amelyekről néhány éve még csak álmodoztunk.




 

 

Kövessen minket a Facebookon is!