Helyi hírek 2019. március 11. 10:00

Jó házigazdának és versenyzőnek bizonyultak a mezgések

Képgaléria
Jó házigazdának és versenyzőnek bizonyultak a mezgések
A félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium adott otthont az 59. Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen az ország huszonkét legjobb hentes tanulója mérte össze tudását. A verseny első napján az ünnepélyes megnyitón Bagdán Boglárka agrár-szakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a tanulókat. Rózsa Pál, a vendéglátó intézmény vezetője bemutatta az intézményt és az ott folyó munkát, majd Kássa Tibor, a versenybizottság elnöke ismertette a feladatokat. A megnyitót követően a versenyzők írásbeli és szóbeli vizsgán bizonyították felkészültségüket.

Másnap a tanüzemben a vágástól a késztermék elkészítéséig minden folyamatban bizonyítaniuk kellett, sőt értékesítési készségeiket is megmutatták. A versenynek ezt a napját Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő is meglátogatta. Az eredményhirdetésre a harmadik napon a városháza dísztermében került sor, ahol Csányi József polgármester is köszöntötte a leendő húsipari szakmunkásokat.  

A versenyben az első öt helyezettnek járó díjat, érmet és ajándékot kapták:
Búcsú Péter (Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola), Horváth Dávid (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola), Hrágyel Márk (AM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakiskola), Koresánszki József és Vörös Norbert (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola).  

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!