Helyi hírek 2019. március 19. 10:00

Körkérdés: Mit szól a városi beruházásokhoz?

Képgaléria
Körkérdés: Mit szól a városi beruházásokhoz?
Modernebb és zöldebb városközpontot, élhetőbb tereket, valamint 21. századi egészségügyi központot várnak az itt élők a városban folyó beruházásoktól – derült ki körkérdésünkből.

Tóth Árpád (21)

- Örülök neki, hogy elindult a központ modernizálása, felújítása. Sokat közlekedek a centrumban, a járdák és a burkolatok állapota már hagyott maga mögött kívánnivalót. Ha nem vigyáztunk könnyen orra bukhattunk a kiálló burkolati elemekben. A piacon nagyon sok ember megfordul, szerintem fontos, hogy egy modern városközpont várja az ide betérőket. Minden korosztály számára jelentős változást hoz a Zöldváros projekt, amely élhetőbb központot és tereket teremt. Sokat fejlődött a város az elmúlt években, úgy gondolom, hogy a beruházások pozitív hatással lesznek az itt élőkre.

 

Török Mihály (75)

- Szükségessé vált a felújítás, még emlékszem annak idején a macskaköves útra, ami a központi téren át vezetett. Bízom benne, hogy az ígéretekhez hűen kellően zöld főteret kapunk. Az új egészségügyi központ megvalósulását is várom, az SZTK épület modernizálásával magasabb színvonalú körülmények között folyhat a betegellátás.

 

Isán-Gondi Éva (51)

- Kiskunfélegyházához méltó városképet teremt a központot érintő beruházás. A Zöld város program mellett az egészségügy az egyik fontos alappillére a projekteknek, ezen belül az SZTK-t érintő rekonstrukció. Az egészségház kialakításával a régi SZTK épületét az enyészettől menti meg a város és modern feltételeket teremt az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Az infrastrukturális fejlesztések ugyancsak nagy hangsúlyt kaptak. Nagy előrelépés többek között a parkolók kialakítása a megnövekedett autósforgalomnak megfelelően, ami ugyancsak az itt élők javát szolgálja.

 

Borsosné Baracskai Mária (30)

- Kisgyerekes anyukaként elsősorban a játszóterek megújulását és a zöldebb környezetet várom a felújításoktól. Szükségessé vált a központ modernizálása, az idő vasfoga Félegyháza belvárosát sem kímélte. Bízom benne, hogy családbarát lesz az új városközpont.

 

Molnár Lajosné (73)

- Remélem, hogy szép lesz a főtér és jól sikerül a beruházás. Türelmes vagyok a munkálatokkal kapcsolatban, mert úgy gondolom, hogy megéri a befektetett munka. Néhány kivágott fát sajnáltam, mert megszoktam őket. De biztos vagyok benne, hogy az újak is szépek lesznek, és ugyanúgy a szívemhez nőnek majd, mint a elődeik. 

 

Iványi Józsefné (77)

- Sok mindent megéltem már ebben a városban, de ilyen sok fejlesztést még nem láttam. Az SZTK felújításának kimondottan örülök, de a többi építést, modernizációt is támogatom. Nemcsak a jelen, hanem a jövő számára is fontosak ezek a beruházások, hiszen évtizedekre határozzák meg a városképet.


G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!