Sport 2019. március 12. 12:30

Két teremíjász-versenyen jártak a Koppányok

Képgaléria
Két teremíjász-versenyen jártak a Koppányok
Március 2-án Győrújbarátiban rendeztek WA Teremíjász Országos Bajnokságot. A nagy távolság és a Koppányok által kevésbé látogatott versenyforma miatt csupán Kovács Máté indult Félegyházáról. Máté 10-14, TRFG kategóriában nevezett az OB-ra.

Végig kiegyensúlyozottan versenyzett. 514 ponttal, 86 százalékos teljesítménnyel minden kategóriatársát megelőzve magabiztosan az első helyen végzett, amellyel kiérdemelte az Országos Bajnoki címet.

*  *  *

Március 9-én, Tiszaföldváron történelmi teremíjász versenyt szerveztek, amelyen 9 íjász vett részt a Koppányok csapatából.

Kövecses Zsuzsanna kategóriája első helyezettjeként zárta a napot.
Tamáskovics Gyula régi rutinos vadászreflexes versenyzőként szintén első helyen végzett.

Felnőtt férfi pusztai kategóriában Balanyi Sándor 4., Kovács László 7.
Fetterné Nagy Tünde a negyedik helyet szerezte meg.
Fetter Tamásnak (mini fiú) kategóriában, nagy küzdelemben sikerült a visszavágó és első lett.
Gyermek fiú kategóriában Zoboki Botond Zorán aratott, ugyanis eredményével senkit sem engedett maga elé.
Ugyanebben a kategóriában Kovács Máté ezúttal a harmadik lett. Mindkét fiú a legjobbak sorába fog jutni kategóriájában.

Botond hónapok óta bizonygatja, hogy képes kategóriájában az ország legjobbjai közé kapaszkodni. Sok munka van még benne, de ősszel a történelmi OB-n ezt be is fogja bizonyítani. Ennek fényében most 91 százalékos teljesítménnyel, 547 ponttal a kategóriáját magabiztosan nyerte. Ezen fölül Botond behúzta a párbajban is a győzelmet. Első helyet szerezte meg a távlövésben is és a legeredményesebb kitüntetést is kiérdemelte. A versenyről négy éremmel és oklevéllel tért haza. Dicsőséget hozott az egyesületre a Dózsa György általános iskolára és egyben Kiskunfélegyháza városára is.

A Turul Koppány Íjászokat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Busa Kft,, a Hunvér Kft., a Tandem Kft., a BI Szervíz Kft,, és a NEA támogatja.

Dinnyés Gyula
Koppányíjász
 

Kövessen minket a Facebookon is!