Helyi hírek 2019. március 18. 11:30

Megújuló utak és játszóterek a Móravárosban

Képgaléria
Megújuló utak és játszóterek a Móravárosban
Dr. Réczi László az 1-es választókörzet önkormányzati képviselője minden évben tavasszal hívja lakossági fórumra a körzet lakosságát. Idén március 14-én jöttek össze a Platán iskolában, ahol Csányi József polgármesterrel és dr. Faragó Zsolt jegyzővel közösen a város eddigi beruházásairól és jövőbeli terveiről adtak tájékoztatást, illetve válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Réczi László elmondta, hogy az elmúlt időszak legnagyobb és legfontosabb beruházása a Nefelejcs utca újraaszfaltozása volt, ami 130 millió forintba került. A fő célok közé tartozik továbbra is, hegy eltűnjenek a Móravárosban a földes utak. Ez a Tavasz és a Szeder utca befejezését jelenti. Emellett a Honvéd pálya mögötti részen a Platán és Lugas utcát összekötő út is új, szilárd burkolatot kap. A jövő év tervei között szerepel, hogy a város önerőből aszfaltozza le a garázssor előtti, nagyon rossz állapotba került útszakaszt, a Szőlő utca pedig egy kopóréteget kap. A képviselő reményei szerint 2020-ra a volt orvosi rendelő előtt a Szeder és Platán utca kereszteződése is megújul.

Réczi László a jelenlévőknek is megköszönte, hogy a városrész lakói nagyon lelkesek és együttműködőek, ennek köszönhetően a város segítségével közösen, nagyon sok járdaszakasz is megújul.

Az utak aszfaltozása, felújítása mellett nagyon fontosnak tartotta a képviselő, hogy a Móraváros mindkét játszótere megújul, új játékokkal bővül – a beruházás összege több mint 10 millió forint.

A fórumon Csányi József polgármester a jelenleg folyó Zöld város program munkálatairól, terveiről számolt be részletesen. Ezt követően elmondta, hogy idén, és remélhetően a jövőben sem szakad meg a város dinamikus fejlesztése, a városrészekben az utak építése, az egészségügyi ellátás bővítése és korszerűsítése. De a gyermekellátó intézmények lehetőségei is bővülnek.

A lakók a tervezett bölcsőde építéséről is érdeklődtek. Kérdésükre a polgármester és a jegyző részletes választ adott a tervekről és a beruházás várható megvalósításáról.

Fotó: Fantoly Márton
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!