• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Példát mutatni és megfelelni – 5. mesterfokozaton Si-Hing Tihanyi Mihály
Sport 2019. március 23. 12:30

Példát mutatni és megfelelni – 5. mesterfokozaton Si-Hing Tihanyi Mihály

Képgaléria
Példát mutatni és megfelelni – 5. mesterfokozaton Si-Hing Tihanyi Mihály
A kiskunfélegyházi Wing Tsun kung-fu edzések vezetője Si-Hing Tihanyi Mihály újabb fontos eredményt ért el az idei esztendőben. A Magyar Wing Tsun Egyesület Orfűn rendezte meg a 4. téli edzőtáborát, amelyen Sifu Máday Norbert nagymester több évtizedes kiemelkedő Wing Tsun kung-fu gyakorlásért és sok-száz fiatal keleti-harcművészet és filozófia egyetemes értékeibe való bevezetéséért Si-Hing Tihanyi Mihálynak 5. mesterfokozatot adományozott. A tiszteletbeli 5. mesterfokozat egyfelől kihívással, másfelől példamutatással jár, mindezt Si-Hing Tihanyi Mihály tette hozzá.

Kiskunfélegyházán több mint 10 éve tart Wing Tsun kung-fu edzéseket Tihanyi Mihály. A félegyházi tréningeket elsőnek szervezte meg, ezt követően Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Szarvason indította útjára a a Wing Tsun kung-fut. 2008-tól 2018 őszéig Kiskunfélegyházán a Desperado Étterem hátsó edzőtermében oktatta a kung-fut, ezt követően a Szakmaközi Művelődési Házba vitte át a tréningeket, ahol a megszokott időben, hétfőnként és csütörtökönként 18 órától várja a tanítványokat. A lelkes csapatban, kezdők, haladók, fiatalok, idősek egyaránt jelen vannak. Kortól és nemtől függetlenül lehetőség van a kung-fu elsajátítására.

A változást pozitív dologként élte meg Tihanyi Mihály, a 8-10 fős félegyházi kemény mag a reményei szerint tavasszal még tovább bővül.

A Wing Tsun-on belül egységes fokozati, oktatási rendszer van. Egyes tananyagok és formagyakorlatok elsajátítását követően 12 tanulóvizsga vár a tanoncokra. A mesterfokozaton belül ugyancsak 12 szint van. Aktív időszakban 10 szint érhető el, a 11. fokozatot visszavonulás után adományozhatják, a 12. fokozat egyfajta posztumuszi cím.

Tihanyi Mihály életében a 2019-es esztendő pozitív változásokat hozott, a Magyar Wing Tsun Egyesület orfűi téli edzőtáborában tiszteletbeli 5. mesterfokozati címet adományozott neki Sifu Máday Norbert (9. mesterfokozat). A 4 napos téli táborban közel 100 egyesületi tag gyűlt össze. Lehetőség nyílt gyakorlásra, a többi tag megismerésére. A tábor végén összeült a mesterek tanácsa, akkor döntöttek az 5. mesterfokozat adományozásáról. E mesteri címmel meglehetősen szűk elitbe került be Tihanyi Mihály, Magyarországon hozzávetőleg 8-10 aktív egyesületi tag tartozik ehhez a szinthez. Ezen felül csupán néhányan helyezkednek el.

Megfelelés alatt kihívással néz szembe Tihanyi Mihály. A szakmai elitben méltó próbál lenni ehhez a ranghoz.

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!