Kultúra 2019. március 22. 16:00

Könyvtársarok – A víz világnapja

Könyvtársarok – A víz világnapja
1992-ben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték a víz világnapjának megünneplését. Hatására Dublinban az ENSZ 47. közgyűlése március 22-ét nyilvánította e nappá, amelynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók, a szervezetek és a magánszemélyek figyelmét a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Az óvodás és kisiskolás olvasók a Vizes mókák című könyv 16 szórakoztató és meglepő kísérletével kideríthetik, melyek a víz legfontosabb tulajdonságai. Megtudható például, miért nem konyul le a virág feje, ha vízzel teli vázába teszik. A kihajtható, színes fülek alatt tudományos magyarázatokat kapnak természetesen érdeklődésüknek és életkoruknak megfelelően.

Hová folyik a folyó? Mit csinálnak a halak télen? Milyen egy holtág? Ilyen és ehhez hasonló, vizes élőhelyekkel kapcsolatos ezernyi kérdésre kínál okos választ a Mi micsoda ovisoknak sorozatban megjelent A vízparton című könyvecske.

Lengyel író-illusztrátor házaspár Víz alatt című pazar albumában találkozhatnak a kisdiákok mesésen tarka halakkal, különös mélytengeri teremtményekkel, rekordokat felállító búvárokkal és felfedezhetik a Titanic roncsait is. Az egyedi, hatalmas, szemet gyönyörködtető illusztrációk elvarázsolják az olvasót. A részletgazdag ábrák egyre mélyebbre és mélyebbre hívnak, miközben világunk megannyi rejtett szépségét fedezzük fel.



 

Kövessen minket a Facebookon is!