Helyi hírek 2019. március 31. 18:00

A Mediterráneum ékköveit mutatták be a Földrajzi Szabadegyetemen

Képgaléria
A Mediterráneum ékköveit mutatták be a Földrajzi Szabadegyetemen
Dr. Szilassi Péter egyetemi docens rendszeres előadója a könyvtár Földrajzi Szabadegyetem előadássorozatának. Legutóbbi előadása során Korzika és Szardínia rendkívül gazdag természeti és kulturális értékeit mutatta be. Az előadót ezúttal is Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó mutatta be az érdeklődőknek.

– Kiskunfélegyházára mindig szívesen jövök, mert sok érdeklődő fogadja az előadásaimat. Minden hasonló alkalomra készülök, de ezekre különös gonddal. Geográfusként miden utazásomra alaposan felkészülök, a bemutatóimon saját felvételeimet mutatom be.

A közelmúltban egzotikusabb tájakra, köztük a sarkkör fagyos vidékeire invitáltam a félegyházi hallgatóságot, olyan helyekre, ahová nem könnyen lehet eljutni. Most két gyönyörű sziget, Korzika és Szardínia a téma. Ezek a szigetek a magyar  közönség előtt még kevésbé ismertek. Pedig érdemes ellátogatni mindkettőre, mert természeti és kulturális értékekben rendkívül gazdagok. Ami a legvonzóbb lehet bennük az, hogy nem a tömegturizmus célpontjai. A tengerparti fövenyek nem zsúfoltak, és a bakancsos turistákat gyönyörű hegyvidékek várják túralehetőségekkel – mondta dr. Szilassi Péter.

A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Fotó: Fantoly Márton


 

 

Kövessen minket a Facebookon is!