Helyi hírek 2019. március 26. 16:00

A víz világnapja a Félegyházi Parkfürdőben

A víz világnapja a Félegyházi Parkfürdőben
Az ENSZ 1992-ben, március 22-ét jelölte ki a víz világnapjává, azzal a szándékkal, hogy ezen a napon minden évben, gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. 2019-ben a víz világnapja szlogenje: Vizet Mindenkinek!

E gondolat jegyében fogadta a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodája valamint a program támogatói a HumanumSalma Humanitárius Alapítvány a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 1.a. osztályos tanulóit, akik úszásórára érkeztek. A parkfürdőben mintegy húszperces interaktív előadás keretében bővítették ismereteiket a vízről, annak nélkülözhetetlenségéről és óvásáról. A tanító nénik jóvoltából ők sem érkeztek üres kézzel, hiszen minden kisdiák egy-egy rajzot készített a vízzel kapcsolatosan. Ezek a rajzok néhány napig az öltözők és a medencék közötti folyosót díszítik.

A Bácsvíz jóvoltából minden kisdiák játékos feladatokkal teli füzetet kapott, amit majd az iskolában közösen oldanak meg, jobban „elmerülve” a víz világnapja témában. A HumanumSalma alapítványtól szénsavmentes ásványvizet kaptak, amit sokan azonnal szomjuk oltására, jóízűen el is fogyasztottak.

Mind a diákok, mind a pedagógusok, támogatók, mind pedig a program házigazdájának képviselői rendkívül jól érezték magukat. Okos, aktív, kreatív gyerekeket ismertek meg a józsefes gyerekekben, akik most néhány napig érzékenyebbek lesznek a víztakarékosság fontosságára. Jövőre is megtartják a víz világnapi rendezvényt – mondta el a szervező programiroda vezetője. A gyerekek ezután fürdőruhát vettek és úszni indultak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!