Helyi hírek 2019. március 26. 13:00

Fenntarthatósági témahét a József Attila iskolában

Képgaléria
Fenntarthatósági témahét a József Attila iskolában
Ökoiskola lévén, idén is kapcsolódott a Fenntarthatósági Témahéthez a kiskunfélegyházi József Attila iskola.

Március 18-a és 22-e között sok izgalmas program várt a diákokra. A hét első napján az országosan meghirdetett Teszedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz csatlakozott az intézmény, ahol diák, szülő, pedagógus egyaránt megtisztította az eldobált szemetektől a város utcáit. Ehhez védőkesztyűket és szemeteszsákot is biztosított a program.

Március 19-én, kedden minden osztály örökbefogadott az iskolaudvaron elültetett bokrok közül egyet, ezzel vállalták annak teljeskörű ápolását, gondozását. Ezen a napon a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat klímaprogramja keretében 12 osztály 3 helyszínen tudatosíthatta a fenntartható energia fontosságát. A klímasátorban szemléletesen, tevékenyen fogadták magukba a tanulók a környezettudatos magatartást. A napelem működési elvét több eszközön is megfigyelték, valamint a napsugárzással kapcsolatos hőmérsékleti változásokra is jó példákat láttak. Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató, a helyi madárbarát klub elnöke érdekes előadását madáretetők készítése követte. A harmadik helyszínen a diákok Activityben, játékosan mutatták meg rátermettségüket.

Március 20-án hirdették ki a Te mit tennél a környezetedért? címmel meghirdetett rajzpályázat eredményeit. Ezen a napon ásványbemutató és vásár vette kezdetét.

A program negyedik napján az iskolai szünetekben saját pohárból kóstolhatták a gyermekek a gyógy, ásvány és Erdélyből származó forrásvizeket, valamint érdekes előadást láthattak a vízről.

A hét zárásaként interaktív előadással emlékeztek meg a víz világnapjáról, ahol az osztályban lévő digitális táblák és az iskolarádió összehangolt műsora varázsolta eléjük az éltető elem sokoldalúságát. Még aznap délután több állomásos szellemi és sportvetélkedőt szerveztek a felsős tanulóknak a víztakarékosság jegyében. A mozgalmas hét fő célja az volt, hogy felhívják a figyelmet Földünk védelmére, óvására.

Szécsényiné Tímár Tímea
Öko-felelős pedagógus

 

Kövessen minket a Facebookon is!