Helyi hírek 2019. március 27. 19:30

Lakossági fórumot tartottak a Bercsényi utcáról

Képgaléria
Lakossági fórumot tartottak a Bercsényi utcáról
Horváth Tamás önkormányzati képviselő (MSZP) nemrégiben egy sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a Bercsényi utca áldatlan közlekedési helyzetén minél előbb változtatni kell. A megvalósulás érdekében aláírásgyűjtést és lakossági fórumot kezdeményeztek a problémák és a lakossági vélemények feltárása érdekében. Ez utóbbira március 25-én került sor.

Mint a képviselő elmondta, az összejövetel meggyőzte arról, hogy a Kossuthváros ügyével foglalkozni kell, és arról is, hogy a Bercsényi utca forgalmi helyzete sokakat érint és érdekel. Mindenki számára fontos, hogy a gyalogos átkelőhelyek biztonságosak legyenek, a parkolóhelyeket úgy alakítsák ki, hogy a mellékutcákból balesetveszély nélkül lehessen kikanyarodni. Legalább ennyire fontos a kerékpárosok biztonságos közlekedésének megoldása is – tette hozzá.

A fórum résztvevői javasolták, hogy több figyelemfelhívó, sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki az út mentén, de a „fekvőrendőrök” megépítése sem lenne ellenükre.

A Bercsényi utca forgalmán kívül a fórum résztvevői közül sokan panaszkodtak utcájuk megnövekedett forgalmára, az ebből adódó levegő- és porszennyezésre.

Horváth Tamás zárásként elmondta, hogy folytatják az aláírásgyűjtést, és annak eredményét továbbítják a városvezetésnek a probléma mielőbbi megoldásának reményében. Ha ezek a kérések nem találnak meghallgatásra, akkor tovább mennek, akár polgári engedetlenségi akciókat is szerveznek. 

A rendezvény után dr. Kiss Ákos Csaba, a térség önkormányzati képviselője elmondta: a városvezetés jól ismeri a problémát. A Bercsényi utca közlekedési helyzetének szakmailag megalapozott, minden tekintetben megnyugtató rendezése érdekében tavaly novemberben megrendelte az önkormányzat az utca és környezete közlekedésbiztonsági felülvizsgálatát. Erre azért van szükség, mert a probléma igen összetett, ugyanis a forgalom nagymértékű növekedése mellett számos más kérdésre is választ kell adni. Ilyen például a kerékpáros forgalom, a sokszor különböző terepszinteken fekvő keresztutcák, a parkolók elhelyezésének problémaköre, amelyeket átfogóan kell kezelni. Amikor a koncepció elkészül, természetesen az érintett lakóközösséggel is megismertetik a tervezett változásokat a szakemberek. A képviselő hozzátette: azt azért furcsállja, mert ezekről a tényekről a fórum szervezőjének is pontos információi vannak, aki egyébként az idei költségvetésről történő szavazáskor a város összes, többek között a Kossuthvárost is érintő fejlesztései ellen voksolt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!