Helyi hírek 2019. március 27. 13:30

Megoldódnak a piac környéki parkolási problémák

Megoldódnak a piac környéki parkolási problémák
Engedélyezte az illetékes miniszter, hogy a magyar állam tulajdonában lévő Oskola utca 4/B címen található ingatlant megvásárolja a félegyházi önkormányzat. Ezzel egy 1600 négyzetméteres parkoló kialakítására nyílik meg a lehetőség a piac szomszédságában, ami jó eséllyel hosszú időre meg tudja oldani a piacnapok jelenlegi parkolási anomáliáit – tájékoztatta lapunkat Csányi József polgármester.

– Még 2016 októberében kezdeményeztük a közgazdasági szakközépiskola bejáratával szemben található, állami tulajdonban lévő terület megvásárlását, amire most lehetőséget kaptunk. Az adásvétellel körülbelül akkora területhez jut a város, mint amekkora a buszpályaudvarral szemben, a Tőzsér-ház lebontása után tavaly épített parkoló, ahol 39 férőhelyet sikerült kialakítani. Az Oskola utcai telket az épületek lebontása után más koncepció szerint tervezzük parkolóvá alakítani: itt kevesebb zöldfelület mellett a lehető legtöbb férőhely lesz a cél. Úgy gondoljuk, hogy 40-50 jármű elhelyezésére nyílik itt lehetőség. 

Reményeink szerint már az ősszel, a Zöldváros átadásával egyidejűleg használatba is veheti a város lakossága. Ennek érdekében egyelőre zúzottköves lesz a terület, és a következő évek feladata lesz a csapadékvíz elvezetése, a közvilágítás kiépítése és a térkövezés. Ezek után nyeri el végleges, belvároshoz méltó megjelenését a terület. Addig is itt kérjük majd elhelyezni a piacon értékesítő árusok áruszállító járműveit. Ettől azt reméljük, hogy a piacra gépkocsival érkező vásárlók a jelenlegi gyakorlatnál lényegesen könnyebben találnak majd szabad parkolóhelyet a belvárosban – foglalta össze a polgármester.



 

Kövessen minket a Facebookon is!