Helyi hírek 2019. március 27. 16:00

Ki mit tud? a Víz világnapján a Platánban

Képgaléria
Ki mit tud? a Víz világnapján a Platánban
Március 22-én rendezték meg a Platán iskolában a diákok és tanárok által várva várt Ki mit tud? vetélkedőt a diákönkormányzati nap keretében. Hetek óta lelkesen készültek a gyerekek a megmérettetésre, hogy megmutathassák, ki, miben tehetséges. A kicsik és nagyok szavazatai alapján a győzelmet, Farkas Bence (gitár), Fortnite csapat (tánc) és a Rókák táncos lábú fiataljai érdemelték ki. A műsort az Orchidea Secret Stúdió bemutatója tette még színesebbé, akik táncra invitálták a vidám gyereksereget.

A diákönkormányzati nap kötetlen hangulata remek lehetőség volt a Víz világnapjának méltó megünnepléséhez. Immár hagyománnyá vált, hogy ezen a napon minden diák és pedagógus kék ruhába öltözik, mintha megtöltenék az egész iskolát sok-sok vízcseppel. Az udvaron egy hal formájú élőképet alkottak a kék ruhába öltözött platánosok, amelyet az iskola tetejéről örökített meg Fekete Zsolt egykori platános diák.

A hátsó udvaron lehetőségük nyílt az érdeklődő tanulóknak a rendőrök rejtélyes, titokzatos, izgalmas világába betekinteni. Ezen a  napon kerékpáros akadálypálya, sportprogramok és bolhapiac is várta a gyerekeket. Az aulában rögtönzött hulladékszobor kiállításra is sor került, hiszen a tavalyi év jó gyakorlata alapján a fenntarthatósági témahét keretében az osztályok automatikusan készítették az alkotásaikat.

A fenntarthatósági témahét során fát ültettek, papírt és PET palackot gyűjtöttek, klímasátoroztak, madárodút készítettek, ásványokkal ismerkedtek, csatlakoztak a TeSzedd akcióhoz, udvart takarítottak, újrahasznosítottak, kertet ástak, virágot és fűszereket ültettek, vizes aulát készítettek az ökotudatos Platán iskolások.

Fotó: Fekete Zsolt
 

Kövessen minket a Facebookon is!