Helyi hírek 2019. március 27. 18:00

Szent Benedek nap a PG-ben

Képgaléria
Szent Benedek nap a PG-ben
Március 21-én, csütörtökön rendezte meg a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium az intézmény napját. A Szent Benedek napon is az érzékenyítésen volt a hangsúly – amelyet még adventi lelki napjukon indítottak – azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a segítséggel, fogyatékkal, vagy tartós betegséggel, tanulási nehézséggel élő emberekre.

Céljuk az volt, hogy a diákok meglássák és megtapasztalják, hogy így is lehet teljes életet élni, valamint, hogy a betegség, a testi fogyatékosság, a másra szorultság a nehézségek ellenére is lehet gyümölcsöző a mindennapokban. A témát több oldalról közelítették meg, a szentírási alapoktól, a személyes beszámolókon át egészen a terepgyakorlatig. Tekintettel arra, hogy ez a nap egyben diákönkormányzati nap is volt, különösen fókuszáltak arra, hogy a tanulókat megszólítsák a témában. Így lehetőségük volt megnézni egy – a témába vágó – kortárs diák színdarabot a Móra Ferenc Gimnázium fiataljainak előadásában. A tematikus napon rendezték meg a St. Patrick iskolai angol versenyt is.

Vendégeik voltak: a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesületétől Némedi Varga Beatrix és segítői, Boronkay Péter paratriatlonista, Eszes Eszter konduktor-fejlesztőpedagógus, Keresztesné Csikós Gabriella igazgató, Görgey Eta lelkésznő, Szabó Mária, Furcsa Józsefné és Samu Csilla.
 

Kövessen minket a Facebookon is!