Helyi hírek 2019. március 28. 07:30

Döntött a testület a városi kitüntetésekről

Képgaléria
Döntött a testület a városi kitüntetésekről
25 napirendi pontot tárgyalt meg március 27-i, szerdai ülésén a félegyházi képviselő-testület. A városatyák egyebek mellett az egyházak 2019 évi támogatásáról, az Oskola utcai, parkolónak szánt ingatlan hasznosításáról és az önkormányzat által adományozható városi kitüntetésekre és Elismerő Oklevélre beérkezett javaslatok elbírálásáról hoztak határozatot.

A képviselő-testület döntése értelmében a Római Katolikus Plébánia és a Római Katolikus Főplébánia 800-800 ezer, az Egyesült Protestáns Egyház és a Baptista Egyház 500-500 ezer forint támogatásban részesül a 2019-es évre.

Február 28-áig lehetett javaslatot tenni a városi kitüntetésekre és Elismerő Oklevélre. A beérkezett javaslatokról zárt ülésen döntött a testület. A város ezekkel az elismerésekkel szeretné kifejezni nagyrabecsülését azoknak a félegyháziaknak, akik a helyi közösség szolgálatában, a város jó hírének öregbítésében, fejlődésének elősegítésében, valamint a nevelés-oktatás, az egészségügy és szociális ellátás, a közszolgálat, a város közbiztonságának védelme, a sport, a művészetek és a tudomány terén kimagasló és példamutató tevékenységet fejtettek ki. Döntés született a különböző kitüntető címek, díjak és Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevele odaítéléséről, amelyek átadására a Városalapítók Napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!