Helyi hírek 2019. április 1. 07:30

Körkérdés: Mi a véleménye a Vasas pálya megújulásáról?

Képgaléria
Körkérdés: Mi a véleménye a Vasas pálya megújulásáról?
Hamarosan teljesen átalakul a korábbi Vasas pálya. Az elhagyatott, lepusztult épületek helyét a tervek szerint dinamikus sportéletre lehetőséget kínáló szabadidőközpont veszi át. A tervezett sportparkban futópálya, fitnesz, játszóterek és kosárpálya is helyet kap. A változás a városlakók szerint örömteli, mert a pálya mostani állapota elszomorító és közbiztonsági szempontból sem éppen ideális. A megkérdezettek egyöntetűen üdvözlik a fejlesztést.

Kócsó István (32)

A mostani Vasas pálya rosszhírűvé vált, az épületek sem mutatnak szép látványt. Aki arrafelé él, az látja, milyen alakok fordulnak meg ott. Kíváncsi vagyok, milyen lesz most, hogy újfent arra fogják használni ami az eredeti funkciója is volt: sportolásra. Az pedig külön öröm szerintem, hogy a közbiztonságra is ügyelni fognak. Szerintem lesz rá igény, és sok sportolni vágyó használja majd a leendő szabadidőközpontot.

 

Tóth Csaba (32)

Fontosnak tartom a pálya teljes körű felújítását, hasznosítását. Pedagógusként egy olyan csoportot is tanítok, amelyben a diákok a testnevelési szak alapjaival ismerkednek meg. Az új sportkomplexum az ő javukat is szolgálja majd. A sportolási lehetőségek kibővülnek a városban, a rendszeres testmozgással hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez. A tervek szerint fitnesz-, kosárpálya is lesz a park területén. A környék közbiztonságának javítása e dinamikusan fejlődő, épülő városrész javát szolgálja.

 

Gerecs Attila (54)

A korábbi Vasas pálya területe az elmúlt években teljesen elhagyatottá vált. Az egyesületi sportélet ottani megszűnésével rövid időn belül teljesen lepusztult az addig meglévő infrastruktúra, a veszélyes és romos épületek a környékbeli városképre sem voltak pozitív hatással. Ráfért már a területre a modernizáció. Azt látom, hogy egyre több a sportoló, mozogni vágyó, a megújuló sportpark pedig lehetőséget teremt a kikapcsolódásra. Annak is örülök, hogy a megóvására is gondoltak, ezt a célt szolgálja majd a kiépített kamerarendszer és a polgárőrség jelenléte.

 

Gondi József (45)

Véleményem szerint sok fiatal szeretne sportolni, ehhez megfelelő teret nyújt a megújuló Vasas pálya. Remélhetőleg nagy igény lesz a parkban kialakított fitnesz-, kosárlabda-, futópályára és játszóterekre. Családosok és minden korosztály számára hasznos lesz. Ha tehetem, én is kipróbálom majd.

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!