Kultúra 2019. március 30. 11:30

Már szervezik a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozóját

Már szervezik a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozóját
Március 14-15-én zajlott a Lakitelek Népfőiskolán a 2019-ben is megrendezendő II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozójának egyeztető, szervezői megbeszélése. A tanácskozáson részt vett Szedlacsek Emília, az NMI szakmai igazgatója, Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Hegymegi Ildikó, a Magyar Tűzoltó Szövetség gazdasági vezetője, Biczó Miklós, az NMI rendezvényszervező központvezetője, valamint Madari Andor, a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A rendezvény programja szinte már véglegesnek mondható, a gálakoncertet Kiskunfélegyházán tartják május 25-én, együttműködve a város önkormányzatával, mivel ezen a napon lesz a Városalapítók Hete rendezvénysorozat is. A találkozóra hat tűzoltózenekar érkezik a Kárpát-medence területéről, hogy megmutassa tudását és kapcsolatokat építsen egymással az összetartozás jegyében.

A tavalyi évben a népfőiskola társszervezőként biztosított helyet az első találkozó megrendezéséhez. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke bízik abban, hogy a következő esztendőben ezek a Kárpát-medencéből érkező, hagyományőrző tűzoltózenekarok már Budapesten, az Andrássy úton is felvonulva erősíthetik összetartozásunkat.

A szervezői találkozó második napján a meghívott tűzoltózenekarok vezetői és karnagyai is bekapcsolódtak a beszélgetésbe. Szőke Ferenccel, a Lakiteleki Tűzoltózenekar karnagyával egyeztették a találkozó zenei programját, valamint technikai információkat kaptak a szervezők részéről.

A II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót május 24-e és 26-a között rendezik meg.



 

Kövessen minket a Facebookon is!