Helyi hírek 2019. április 5. 07:30

Kutyafuttató épül a Kossuthvárosban

Képgaléria
Kutyafuttató épül a Kossuthvárosban
Dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő kezdeményezésére kutyafuttatót építenek a Kossuthvárosban a régi víztorony mellett. A terepet az önkormányzat illetékeseivel április 2-án járták be, hogy megbeszéljék a kivitelezés részleteit.

– Régi igényt elégít ki a kutyafuttató megépítése. Az elmúlt időszakban nagyon sokan kerestek meg, hogy jó lenne, ha kedvenceiket kulturált körülmények között tudnák futtatni, egy kicsit szocializálni, hogy amikor az utcán sétálni viszik, akkor tudja azt, hogy miként kell viselkednie fajtársaival.

A víztoronynál korábban már épült egy játszótér, de mellette maradt egy nagy szabad terület. Itt épül meg a kutyafuttató. Most is sokan kijárnak ide kutyáikkal, remélhetőleg, ha bekerített, modernebb és biztonságosabb teret alakítunk ki, még többen hozzák ide kedvenceiket. A futtató biztonságos kerítést kap, tárolókat helyezünk ki a kutyapiszok és egyéb szemetek gyűjtésére. Emellett épülnek terepakadályok, játékok is, ahol a kutyák ügyességét lehet kipróbálni. Remélem, ez egy olyan hely lesz, ahol nemcsak a kutyák érzik jól magukat, hanem a gazdáik is azzal, hogy nyugodtan tudnak beszélgetni ismerőseikkel a kihelyezett padokon. Reményeim szerint a tervek még ebben az évben megvalósulnak – mondta el dr. Kiss Ákos Csaba a 9. választókerület képviselője, amikor terepszemlét tartottak az önkormányzat illetékes munkatársaival és megbeszélték a megvalósíthatóság lehetőségeit.  

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!