Helyi hírek 2019. április 5. 09:00

Mozgásfejlesztő játékok vásárlását szolgálta a felajánlás

Képgaléria
Mozgásfejlesztő játékok vásárlását szolgálta a felajánlás
Célt ért a kiskunfélegyházi Jogging Plus Sportegyesület kezdeményezése, a 27. szilveszteri futáson összegyűlt nevezési díjak és felajánlások a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák sporteszközeinek bővítését és fejlesztését szolgálták. Az elsősorban mozgásfejlesztést elősegítő eszközökből a lehetőségek szerint minden félegyházi óvoda részesült, mindezt Csernus Krisztina intézményvezető mondta el sajtótájékoztató keretein belül. A Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Németh László hozzátette, az idei szilveszteri futás bevételét is jótékony célra ajánlják fel. Ebben a félegyházi önkormányzat az eddigi évekhez hasonlóan ugyancsak támogatja.

A Dózsa Óvodában megtartott sajtótájékoztatón a 27. szilveszteri futáson összegyűlt 265 ezer forintnyi összeg felhasználásáról számoltak be április 3-án. A Napköziotthonos Óvodák intézményvezetője, Csernus Krisztina elmondta, minden önkormányzati óvoda részesült az összegből. Futóbiciklit, labdákat, többfajta egyensúly fejlesztő eszközt vásároltak a gyermekek számára.

Az önkormányzat részéről Balla László alpolgármester a kezdeményezés sikerességét hangsúlyozta. A rekordlétszámú nevező összefogott a jó ügyért, ehhez olyan sportegyesületi partnert találtak, amely számára fontos a jótékonykodás, támogatás.

A futóverseny mellé a tavalyi évben rajzpályázat is társult, amely sikeresen megmozgatta az óvodásokat. Több mint 100 alkotás készült el- erről már Rosta Ferenc alpolgármester beszélt. A tervek szerint a rajzverseny idén is folytatódik megcélozva egy-egy korosztályt és egy-egy adott témát.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!