Helyi hírek 2019. április 3. 17:30

Ismét Koppány-aranyak és ezüstök születtek

Képgaléria
Ismét Koppány-aranyak és ezüstök születtek
Két helyszínen képviselték a városunkat a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai, március 30-án.

Az egyik csoport Délegyházára látogatott Szeibert Imre vezetésével. A versenyt a régi kavicsbánya területén és az 1-es tó partszakaszán, csodálatos időben, gyönyörű környezetben szervezte meg a Délegyháza Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozata. A versenyre jellemző volt a jó hangulat, a Koppányok a kedves csapattársakkal nagyon jól érezték magunkat. A mintegy 200 versenyzőt számláló megmérettetésen a következő eredmények születtek:

Modern pusztai íj kategóriában: Zoboki Botond 1., ifj. Fetter Tamás 1., Szeibert Imre 6., Fetterné Nagy Tünde pedig 12., helyezést érte el.

A második csoport Erdélybe, Temesvárra utaztak, ahol a TM Archery szervezésében, a Banu Sportcsarnokban egy igen technikás és nehéz versenyen küzdöttek a Koppányok. Jellemző volt, hogy a célokat a terem adta lehetőségekhez képest legtávolabbra helyezték ki, és nem ritkán nagyon apró célzónába kellett a lövéseket leadni. A kihívásokkal teli versenyt, nagyszerűen bonyolították le a román egyesület tagjai. Ez a megmérettetés egy többfordulós sorozat, a Circuitul de iarnă Indoor elnevezésű sorozat záró találkozója is volt egyben.

Az utolsó forduló eredményei:
Modern pusztai íj kategórában: Sárkány Szabina és Bicskeiné Csányi Mária 1. lett, Csankovszki Anna és Csányi József a 2. helyezést érte el, Balanyi Sándor pedig a 8. helyen végzett a nehéz versenyben.

A Circuitul de iarnă Indoor versenysorozat összesített eredményei:
Vadászreflex íj kategórában: Kis Mónika 2., helyezést ért el.

Modern pusztai íj kategóriában: Sárkány Szabina 1, Csankovszki Anna 2. helyen végeztek, a többi érintett eredményéről nincs információnk.

Kis Mónika
 

Kövessen minket a Facebookon is!