Sport 2019. április 4. 17:00

Két mérkőzést nyert az FTSI U12-es leány kosárcsapat

Két mérkőzést nyert az FTSI U12-es leány kosárcsapat
Jól szerepelt az U12-es bajnokság 7. régiójának „D” csoportbeli 7. fordulójában az FTSI leány csapata, amely egyaránt legyőzte a KKA MathiÁsz és a Miklósi Kékrókák gárdáját. A kecskemétiek elleni találkozó nehezebbnek bizonyult, de a Fekete-Seres Ildikó és Bokányi Rita által vezetett félegyháziak sikerrel vették az akadályokat.

Edzői beszámoló:

„Nem volt ismeretlen az ellenfelünk, az idei bajnokságban másodszor játszunk egymással. Az előző találkozáskor kilencpontos vereséget szenvedtünk, azon a mérkőzésen az első negyed bizonyult döntőnek, mert az ellenfél kezdett sokkal erőssebben. Így most tudtuk, hogy az első perctől kezdve maximális koncentrációra lesz szükség minden egyes játékostól. Nem sikerült teljes mértékben amit elterveztünk, de az első játékrészt meg tudtuk nyerni. Ez lélektanilag segített a lányoknak, az egész mérkőzést kézben tartottuk. Voltak hullámvölgyeink, vezettünk tizenöt ponttal is és volt, hogy csak három pont előnyünk volt, de kontrolláltuk az egész mérkőzést.”

 

U12 Bajnokság, VII. forduló, 7. Régió, alsóház, D csoport

FTSI Lány- KKA MathiÁsz 63:52 (17:11, 17:17, 11:13, 18:11)

FTSI: Leiz Luca: 19, Kohut Vanessza: 13, Tarjányi Dóra: 11, Farkas Dorina : 6, Varga Evelin: 6, Lajkó Eszter: 4, Kohut Jázmin: 2, Suciu Anna: 2, Rózsa Noémi, Tantucz Anna, Varga Dóra.

 

Edzői beszámoló:

„Azt gondoltuk, hogy könnyebb mérkőzésre számíthatunk, de bizony minden egyes pontért meg kellett küzdenünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy tiszta lány csapatként fiúk ellen dupla mérkőzést játszottunk, így a fáradtsági faktor is nehezítette a dolgunkat, de végülis ezt a mérkőzést is végig vezetve tudtuk megnyerni.

Voltak hibáink: lépéshibák, rossz védekezés, de ezeket ellensúlyozni tudtuk jó egyéni teljesítményekkel. Hibáink után sem vesztettük el a lendületünket, fáradtságunk ellenére is az utolsó sípszóig küzdöttünk. A játék képe jó volt, látványos, okos megoldásokból tudtunk pontokat szerezni.”

 

Miklósi Kékrókák - FTSI Lány 37:60 (6:16, 19:18, 6:10, 6:16)

FTSI: Kohut Vanessza: 15, Varga Evelin: 14, Leiz Luca: 9, Farkas Dorina: 8, Tarjányi Dóra: 5, Kohut Jázmin: 5, Rózsa Noémi: 2, Suciu Anna: 1, Lajkó Eszter: 1, Tantucz Anna, Varga Dóra.

Edzők: Fekete-Seres Ildikó, Bokányi Rita

 

 

Kép: Archív

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!