Helyi hírek 2019. április 5. 11:30

Felhívás szavazatszámláló bizottsági póttagok jelentkezésére

Felhívás szavazatszámláló bizottsági póttagok jelentkezésére
A választások lebonyolításában a szavazatszámláló bizottságok különösen fontos szerepet töltenek be, mivel elsődleges feladatuk a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, valamint a választás szavazóköri eredményének megállapítása.

Fotó: illusztráció - MTI - Czeglédi Zsolt

A Helyi Választási Iroda feladata a szavazatszámláló bizottságok megfelelő működésének biztosítása, amelyhez megfelelő számú póttag rendelkezésre állása szükséges.  

A póttagok beosztására csak abban az esetben kerül sor, amennyiben valamelyik bizottsági tag helye megüresedik, vagy valamely szavazatszámláló bizottság kiegészítése szükséges a választási eljárásról szóló törvényben foglaltak alapján.

A Helyi Választási Iroda várja szavazatszámláló bizottsági póttagnak azon kiskunfélegyházi állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárok jelentkezését, akik szerepelnek a központi névjegyzékben.

Ezen feltételek, továbbá a választási eljárásról szóló törvényben rögzített összeférhetetlenségi okok fennállása esetén a póttagot megválasztani nem lehet.

Amennyiben jelentkezni szeretne szavazatszámláló bizottsági póttagnak, kérik, április 15-éig személyesen keresse fel a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáját (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1., I. emelet 30. szoba), ahol a póttagsággal kapcsolatos részletes információkat kaphat, illetve kitöltheti a jelentkezéshez szükséges adatlapot.

Előzetes információkért hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhet a 76/562-015-ös telefonszámon.

Dr. Faragó Zsolt
jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője





 

Kövessen minket a Facebookon is!