Helyi hírek 2019. április 8. 07:30

Szavazzunk a Natura Hungarica Alapítvány programjára!

Képgaléria
Szavazzunk a Natura Hungarica Alapítvány programjára!
20 millió forintos kerettel hozta létre 2018 őszén a MOL Helyi Érték Programot a MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására. A második fordulóba jutott projektek között közönségszavazás dönti el, kik nyerik el a támogatást. A Madárbarát Bugac programjára a Natura Hungarica Alapítvány is várja a szavazatokat Kiskunfélegyházán, a Csongrádi út 18/a. cím alatt lévő MOL-kúton, április 22-éig. A végső eredményhirdetésre legkésőbb május 3-ig kerül sor. 

A Natura Hungarica Alapítvány nevével ellátott kupont le kell tépni a szórólapról, és azt az üzletben található A Te szavazatod is számít! Helyi Érték Program feliratú gyűjtőurnákba kérik bedobni.

A 2001-ben alakult Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány a fenntartható környezetért, természetért és az egészséges társadalomért dolgozik. Fő tevékenysége a természet és állatvédelem, környezetvédelem, a magyar oktatás természetvédelmi- és környezetvédelmi, ifjúságvédelmi és ifjúságsegítési vonalának erősítése. Az alapítvány szervesen részt vesz a helyi és regionális ifjúsági munkában, amelynek fókuszába a természetvédelmi oktatást helyezi.

Jelen projektben az odulakó madarak költési lehetőségeinek bővítését tervezik Bugac Nagyközség közterületein, műoduk kihelyezésével. A fészkelési lehetőségek száma az öreg odvas fák csökkenésével nagymértékben lecsökkentek, így a madarak költőhelyeinek száma is. A programban 50 db odut és néhány madáretetőt helyeznek ki Bugac terültén, amelyek a természetvédelemre és a felelős magatartásra tanítják a gyerekeket.

Kérik Önt, szavazzon a Natura Hungarica Alapítvány programjára.
 

Kövessen minket a Facebookon is!