Kistérség 2019. április 26. 17:30

Egészséghét Pálmonostorán

Képgaléria
Egészséghét Pálmonostorán
„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi”). Ezzel az Arthur Schopenhauer-től kölcsönzött mottóval rendezte meg negyedik alkalommal az egészséges életmóddal, az egészségtudatosságra neveléssel kapcsolatos programját a Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola. Színes programok várták az iskola tanulóit, szüleit és a község lakóit. Részt vehettek elsősegélynyújtási-tájékoztatón, fogápolási bemutatón, másság és esélyegyenlőség-érzékenyítő foglalkozásokon - mondta el lapunknak Győriné Farkas Anna főszervező.

A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében újrahasznosított termékekből készíthettek alkotásokat, amelyeket díjakkal jutalmaztak, majd saját élményű foglalkozásokon az iskola pedagógusai segítségével újabb alkotások készültek, legnagyobb kihívás a kupakokból készített közös kép volt.

Szakemberek bevonásával különböző méréseken vehettek részt az érdeklődők: vérnyomás, vércukorszint, hallás, látás, önvizsgálat. A rendezvényt a Pilates torna zárta, amely a testre és lélekre egyaránt jótékonyan hatott.

Az egészséghét méréseiben, programjaiban részt vettek a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szakemberei, Dinnyés Józsefné, Fazekas Tiborné, Kócsó Németh Nóra és Varga Ernőné.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!