Sport 2019. április 11. 12:25

Szárnyukat szegték a „Sólymoknak”

Képgaléria
Szárnyukat szegték a „Sólymoknak”
Magabiztos játékot bemutatva 74-64-re megnyerte a Nagykőrösi Sólymok elleni csoportrangadót a Félegyházi Térségi Sportiskola fiú kadett csapata a regionális kosárlabda bajnokság alapszakaszának 7. fordulójában. Ezzel a sikerrel a félegyházi együttes saját kezébe vette a sorsát és fontos lépést tett a csoportelsőség felé.

Edzői beszámoló /Simon Zoltán/:

„Csoportrangadóra került sor tegnap este a Városi sportcsarnokban, a kadett bajnokság felsőági mérkőzésén. Ellenfelünk a szomszédvár, Nagykőrös csapata volt. Régi ismerőseink, sportbarátaink látogattak hozzánk.

Pár hete az odavágóról nagy meglepetésre győztesen jöttünk haza, de a hazai mérkőzés egy teljesen új fejezet volt, minden pontért keményen meg kell(ett) dolgoznunk.

Ennek tudatában, koncentráltan kezdtük a mérkőzést. Taktikánk pofon egyszerű volt: hibátlan védekezés!

Elképzelésünk működött is, az utolsó pillanatokban kapott trojkán kívül 4 ponton tartottuk ellenfelünket az első etapban. Támadásban azonban érződött a fokozott izgalom, amely kapkodás jeleit mutatta.

A folytatás is hasonló volt, így a félidőre megnyugtató előnnyel vonultunk.

Döntő volt a harmadik negyed! (Pont)erősen kezdtünk. 14:3-as szériánknak köszönhetően már 46:22 volt az eredményjelzőn, amely különbség a negyed végére is megmaradt. (56:34)

A látványos játékot egy valami sötétítette csak el – a sok személyi hiba. Előbb Szöllősi Mátét, majd Szeri Gábort is „elvesztettük”, és ez felborította a csapatszerkezetünket. Közben folyamatosan Kovács Bálint, Kasza Hunor és Szűcs Tibor is begyűjtötte negyedik hibáját, vagyis a kezdő5 igen csak megfogyatkozott, védekezésben nagyon óvatossá váltunk.

Nagy különbségű előnyünk azonban kitartott a meccs végéig, így magabiztosan nyertük meg a csúcsrangadót.

„ Minden játékosunk maximális dicséretet érdemel, igazi férfias küzdelemben sikerült másodjára is felülmúlni nívós ellenfelünket. A csapatvédekezésen kívül extra egyéni teljesítmények is kellettek a végső sikerhez. Büszkék vagyunk Rátok fiúk! Ezúton szeretnénk megköszönni még egyszer a nézőtéri szurkolást is, nagyon kellett a sikerhez! ” – Simon Zoltán, edző

Köszönjük ellenfelünknek is a sportszerű játékot, további sok sikert a Sólymoknak is!!!

Ezzel az eredménnyel a kezünkbe került a sorsunk. Ha az eddigi egyetlen legyőzőnk, a Jászberény csapata ellen hétfőn hazai környezetben sikeresen szerepelünk, szinte biztosan a csoport élén zárjuk a bajnokság második szakaszát.”

 

Regionális fiú kadett bajnokság

Alapszakasz II., 7. forduló

Félegyházi TSI – Nagykőrösi Sólymok/A 74 : 64

( 16:7, 16:12, 24:15, 18:30 )

Ideje: 2019. április 10. ( szerda ), 17:45

Helye: Kiskunfélegyháza, Városi sportcsarnok

FTSI: Kasza 30/3, Szűcs T. 20/3, Szöllősi 11, Kovács 7/3, Szeri 4, Veliczky 2, Varga -, Nemes -, Szűcs L. -, Farkas -.

 

 

Regionális fiú kadett bajnokság

Alapszakasz II., 8. forduló

Félegyházi TSI – LEHEL Kosársuli

Ideje: 2019. április 15. ( hétfő ), 17:45

Helye: Kiskunfélegyháza, Városi sportcsarnok

 

 

Információ: Simon Zoltán

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!