Helyi hírek 2019. április 11. 14:30

Barátságos íjásztalálkozók

Képgaléria
Barátságos íjásztalálkozók
Iskolák közötti íjásztalálkozók lebonyolítására nyílt lehetőség a Szakmaközi Művelődési Ház szervezésében, amelyen a részt vevő iskolák diákjai több fordulós barátságos versenyen is összemérték tudásukat.

Egy 2018-as pályázat jóvoltából az iskolák közötti együttműködés jegyében hat alkalommal rendeztek íjásztalálkozókat a kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola, a Mezőgazdasági Szakközépiskola és a Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola részvételével – tudtuk meg Rátkai Sándortól, a Szakmaközi Művelődési Ház ügyvezető igazgatójától.

Az utolsó, és egyben záró rendezvényt április 10-én, Pálmonostorán tartották, ahol a megjelent csapatoknak lőlapokra és három dimenziós célokra kellett lövéseket leadni. A hat lőállás teljesítését követően a barátságos verseny végén a diákokat éremmel jutalmazták, az iskolák emlékszobrokat kaptak, s a helyben sült debreceni kolbászt közösen elfogyasztva jó hangulatban zárták a napot.

A találkozók a Huszka József Hagyományőrző Egyesület szakmai segítségével és támogatásával jöttek létre, a cél, hogy az iskolák között kiépült kapcsolat további intézmények bekapcsolódásával bővüljön, ezáltal egyre több tanuló megismerje és megszeresse az íjászatot.

K. G.

Fotó: Nemes Imre
 

Kövessen minket a Facebookon is!