Helyi hírek 2019. április 14. 20:00

Európa zöld lesz, vagy nem lesz

Képgaléria
Európa zöld lesz, vagy nem lesz
Az LMP helyi szervezete a hét közepéig befejezi az európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó aláírásgyűjtést. A kampány azonban május 26-áig folytatódik, így jelen lesznek minden olyan eseményen, ahol találkozhatnak a félegyházi polgárokkal és ismertethetik a párt elképzeléseit, törekvéseit, és megismerhetik az emberek véleményét, javaslataikat – mondta el Kis-Szeniczey Kálmán a párt helyi elnöke, az országos elnökség tagja április 12-én, amikor stábjával kitelepült a Béke térre. A sajtót is tájékoztatta a párt az uniós választásokkal kapcsolatos álláspontjáról.

Kis-Szeniczey Kálmán elmondta, hogy az LMP kampányának szlogenje „Európa zöld lesz, vagy nem lesz”. Az aláírásgyűjtés hajrájában tartanak, és hamarosan be is fejezik. Az utcai standolásnak nemcsak az a célja, hogy az uniós választásra gyűjtsék az aláírásokat, hanem az is,  hogy beszélgessenek a választópolgárokkal, összegyűjtsék azokat a véleményeket a helyi és országos ügyekben, amik megfogalmazódnak a mindennapokban.

A pártok próbálnak tétet adni az európai uniós választásoknak. Az LMP úgy gondolja, hogy a tét igazándiból a klímaváltozás gondjainak megoldása. A XXI. század legfontosabb feladata, hogy megfelelő választ tudjon adni az éghajlat, a klímaváltozás okozta problémákra. Az LMP Magyarország zöld pártjaként próbál választ adni. Úgy értékelik, hogy a környezetszennyezés, az erőforrásaink túlfogyasztása olyan szintre ért, amely gyakorlatilag visszafordíthatatlanná vált. A 24. óra 60. percében vagyunk, hogy tegyünk valamit a folyamat megállításáért. Mindenképpen szükséges nemzeti és európai parlamenti szinten is a hatékonyabb cselekvés.

A pártelnök a választással kapcsolatosan elmondta, hogy kicsit elszomorította amikor Félegyházán több helyen is találkozott Brüsszel-ellenes óriásplakátokkal. Ugyanis a város tavaly és a következő években is több milliárd forintos támogatáshoz jutott az Uniótól. Többek között ennek köszönhető, hogy megvalósul a Zöldváros program, amelyhez 85 százalékos uniós támogatás érkezett és 15 százalék nemzeti társfinanszírozást igényelt. Ezen el kell gondolkodni. Amikor bíráljuk az uniós intézményrendszert, akkor konkrétan kell fogalmazni, és el kell mondani, hogy mi a problémánk Brüsszellel. A legnagyobb probléma nem az, hogy Brüsszel bevándorlás és migránspárti, hanem az alapvető gond az, hogy Brüsszelben az alapvető irányítást átveszik a lobbisták és a multinacionális vállalatokat képviselő személyek.

– De úgy gondoljuk, hogy ez nem pártpolitikai családokhoz, irányzatokhoz kötődő gondok. Az Európai Néppártban és más pártokban is sok lobbista, olyan képviselő foglal helyet, akik bizony a létező kapitalizmus szekerét tolják, és ezen változtatni kell. A gazdasági növekedésre koncentráló politikai, gazdasági rendszer a vezető közgazdászok szerint is fenntarthatatlanná vált. Azon kellene dolgozni, hogy kiszabadítsuk a brüsszeli intézményeket a nagytőke fogságából, és összpontosítsunk az emberek, nemzetek, a helyi közösségek előtt álló feladatokra. Ezt okosan kell tenni, és megvilágítani azokat az érdekviszonyokat, amelyek itt működnek.

Az LMP tehát azért dolgozik, azért kampányol, hogy a klímaváltozás ügye a megoldások felé mozduljon Magyarországon, és Brüsszelben is rá tudjuk irányítani a döntéshozók figyelmét arra, hogy ez a XXI. század legégetőbb kérdéseinek egyike. Ebben a kérdésben az LMP rendelkezik azokkal a kompetenciákkal, tapasztalatokkal, és olyan programmal, amely a megoldás útját megvilágíthatja a választópolgárok számára – zárta gondolatait Kis-Szeniczey Kálmán.

(Szponzorált politikai hirdetés)
 

Kövessen minket a Facebookon is!