Helyi hírek 2019. április 19. 13:00

Körkérdés: Mi került a kincsesládába?

Képgaléria
Körkérdés: Mi került a kincsesládába?
Megérkeztek az első ajándékok a városháza aulájában elhelyezett kincsesládába, amelyet a Zöldváros projekt kapcsán fognak elhelyezni a főtér új burkolata alatt. Az elrejtett tárgyakat - a jelenkor üzeneteivel - a tervek szerint 50 év múlva felszínre hozzák. Körkérdésünkben annak jártunk utána, hogy mi mindent rejtenek el benne a gyerekek és fiatalok.

Rádi Zselyke (5)

Közös fényképet tettünk a kincsesládába, minden barátom rajta van, aminek nagyon örülök. Macis csipeszeket is raktam bele, mert nekem tetszettek.

 

Fenyvesi Bence (6)

Buborékfújó, játék kukac, cowboy, műanyag katona, csiga és rajzok kerültek a ládába. Közösen hoztuk el a csoporttársaimmal. Remélem, 50 év múlva is a hasznukat veszik.

 

Barna-Papp Adrián (17)

A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat jelenlegi elnökeként mindenképpen szerettem volna üzenni az utókornak, és lenyomatot hagyni a mostani fiatalok életéről, tapasztalatairól. Megfogalmaztunk egy levelet, amiben ezt mutatjuk be. 50 év múlva lehet már egészen másképp élik a tinik az életüket, mint ahogyan 50 évvel ezelőtt is másképpen élték. Egyfajta időkapszulát készítettünk az utókornak, ebben benne található egy CD a mai divatos slágerekkel és egy fénykép a GYIÖK 2019-es tagjairól.

 

Turcsányi Mátyás (13)

Jó ötletnek tartom az időkapszulát, szerintem 50 év múlva egészen másképp látjuk a világot, akkor már más lesz a fontos, mint most. Nemcsak mi, de a világ is változni fog. Lehet, ceruza, vagy éppen könyv sem lesz már. A technológia rohamosan fejlődik, még jobban utat törve magának.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!