Helyi hírek 2019. április 18. 14:00

Üzenet az utókornak

Képgaléria
Üzenet az utókornak
A jelenkort bemutató emlékeket várnak a város fiataljaitól abba a kincsesládába, amely a Zöldváros projekthez kapcsolódó időkapszulát fogja helyettesíteni. Az ajándékokat a városláda aulájában gyűjtik. Az összegyűjtött relikviákat, fényképeket, rajzokat, feljegyzett gondolatokat tartalmazó ládát az épülő főtér burkolata alá rejtik el, 50 évre. Erre április 29-én, hétfőn délután 15 órakor kerül sor, ünnepélyes keretek között. Az első ajándékok már érkeznek.

Óvodások és iskolások érkeztek először a kor emlékeit megőrző kincsesládához, amit a városháza aulájában állítottak fel. A legkisebbek elsősorban tárgyak elhelyezésében gondolkoztak. Egy számukra fontos, vagy népszerű játék, esetleg egy fotó került a ládikóba.

Az óvodásokat Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vezették körbe a városházán. Betekinthettek a polgármester irodájába és ki is próbálhatták a polgármesteri széket is.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai is felkeresték a ládikót. Közös fotóval, a mai slágereket tartalmazó CD-vel, illetve újsággal és egy általuk megfogalmazott levéllel készültek, amelyben bemutatták a mai fiatalság mindennapjait és azokat meghatározó dolgokat, kitérvén a jelenkori technikai vívmányaira, a közösségi médiára, vagy éppen az okos telefonokra.

Abban minden jelenlévő egyetértett, hogy a világ rohamosan változik, így 50 év múlva talán egészen másképp élik az emberek az életüket, mint ahogyan 50 évvel ezelőtt is másképp élték.

Az időkapszulába 2019. április 26-áig lehet elrejteni a jelenkor kincseit, alkotásait.

Várható felnyitás: 2069. április.

G. Z.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!