Helyi hírek 2019. június 15. 17:30

Nyugodt strandolást kínálnak a fogyatékkal élőknek is

Képgaléria
Nyugodt strandolást kínálnak a fogyatékkal élőknek is
A nyári szünet kezdetétől igényeiknek megfelelő, csendes órákat kínálnak az autista és fogyatékkal élő gyerekeknek a városi strandon. A program megvalósításához szükséges teendőket a közelmúltban egyeztették az intézmény üzemeltetői Iványi Ferenc programszervező, ötletgazda kezdeményezésére. Szakértők, pedagógusok, és a parkfürdő vezetői is egyetértettek a csendes órák megteremtésének lehetőségében, és a részletes feladatokat is megvitatták. A csendes strandolásra június 17-étől minden második hét hétfőjén várják a gyerekeket és szüleiket. A strand természetesen ekkor is vár minden vendéget, akiket viszont arra kérnek, hogy ebben az időszakban fogadják el, és tartsák be a csendes órák házirendjét.

A parkfürdő szeretné a program ideje alatt a legnagyobb nyugalmat és csendet biztosítani a strand használóinak komfortérzetük megteremtéséhez, hogy strandolásukat a legkevesebb zavaró hatás érje, lehetőséget teremtve ezzel a kellemes nyári strandolásra.

A csendes órákon nem lesz zenei szolgáltatás, nem üzemeltetik a hangosbemondót. Szüneteltetik a zajjal járó munkálatokat, az árufeltöltést, zajos gépek működtetését.

Felkészített munkatársak is várják a vendégeket, akiknek igény esetén segítségükre lesznek. A program elindítói a kistérség lakóit is szeretettel várják a csendes órákra.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!