Helyi hírek 2019. április 28. 15:00

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”

Képgaléria
„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”
Nem a legszebb arcát mutatta a tavasz a virágünnepen Félegyházán. Kissé szemerkélt az eső, az időjárás is hűvösebb volt a korábbiaknál. Ennek ellenére a virágokat nevelők sokasága hozta el és kínálta szebbnél szebb növényeit. Látogató és vásárló is akadt bőségesen, akik a Korona utcai kiállításon és vásáron szerezték be azokat a virágokat, amelyek hamarosan már kertjeiket, előkertjeiket, balkonjaikat ékesítik, gyönyörködtetve környezetüket. A kiállítás és vásár közönségét Csányiné Pap Andrea polgármesterné köszöntötte. Műsort adott a Silver Step Táncstúdió, a Barátság Énekkar, és a Félegyházi Népdalkör.

A programot köszöntő Csányiné Pap Andrea elmondta:  – Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Ezzel a gondolattal teljesen azonosulni tudok. A virágok rengeteg törődést és odafigyelést igényelnek. Sok embert megnyugtat, ha virágait ápolgathatja, lehetnek azok a lakásban, vagy ha szerencsésebb, akkor a saját kertjében. Van, aki még beszél is hozzájuk, sőt bizonyos kísérletek még azzal is foglalkoznak, hogy zene hatására gyorsabban nőnek-e a növények.

Én nagyon szeretek kertészkedni, mert nagyon megnyugtat. Minden tavasszal alig várom, hogy levélbe és virágba boruljanak a fák és bokrok, hogy kibújjanak a tavasz hagymás hírnökei és az évelő virágok, hogy minél előbb ültethessem a csak egy nyáron át gyönyörködtető virágokat. Biztatom önöket, válogassanak az itt található virágok és növények közül, és önöknek is olyan szépséget és megnyugvást hozzanak, mint nekem. 

Végezetül arra hívta fel a figyelmet Csányiné Pap Andrea, hogy a programhoz kapcsolódóan kilencedik alkalommal hirdeti meg a helyi önkormányzat és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Virágos Félegyházáért városszépítő versenyét. Jelentkezési lap letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról, vagy igényelhető és leadható a művelődési központban, a könyvtárban és a Tourinform Irodában.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!