Sport 2019. április 29. 17:00

FTSI rangadóval zárult a bajnokság

Képgaléria
FTSI rangadóval zárult a bajnokság
Ismét összecsapott az U12-es kosárbajnokság 7. régiójának alsóházában a Félegyházi TSI Fiú 2. és a Félegyházi TSI Lány csapat. A Szent Benedek Iskola új tornatermében megtartott mérkőzés ezúttal is nagy csatát hozott, az első két negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A harmadik negyedben a fiúk megléptek a lányoktól, ami elégnek bizonyult a 61-53-as siker eléréséhez. Az FTSI leánycsapata a szezont 64-44-es győzelemmel zárta, nem hagyott esélyt a hernádi gárdának.

Edzői beszámoló (Fekete-Seres Ildikó):

„Utolsó fordulójához érkezett a gyermek bajnokság, hazai környezetben a Szent Benedek Iskola új tornatermében ismét összecsaptunk egyesületünk második számú fiú csapatával. Ahogy szokott izgalmas, küzdelmes mérkőzést játszottunk. Sikerült megint megszorongatnunk a fiúkat, de 8 ponttal győztek. Védekezésben sok hibát vétettünk, rosszul helyezkedtünk, így könnyű pontokat adva a fiúknak. Támadó játékunk is időnként dadogott, nem igazán találtunk rést a srácok védekezésében, minden egyes pontért keményen kellett megküzdenünk. Emelt fővel hagytuk el a pályát és barátként pacsizva gratuláltunk a fiúknak a mérkőzés végén.”

 

U 12 Bajnokság VIII. forduló, 7. Régió, Alsóház 2018- 2019 "C" csoport

FTSI Fiú 2.- FTSI LÁNY 61- 53

(15- 13, 14- 19, 19- 8, 13- 13)

FTSI: Varga Evelin- 18, Kohut Vanessza- 9, Tarjányi Dóra- 9, Leiz Luca- 8, Fehér Fruzsina- 4, Lajkó Eszter- 3, Varga Dóra- 1, Rózs Noémi- 1, Suciu Anna-, Farkas Dorina-, Tantucz Anna-.

 

Edzői beszámoló (Fekete-Seres Ildikó):

„Második ellenfelünk a Hernád vegyes csapata volt. Igazi csapat játékkal sikerült győznünk. Az első ötösük remek felépítésű, gyors fiúkból tevődött össze. Lányaink szépen helyt álltak ellenük, az első és a harmadik negyedben a célunk, hogy minél kevesebb pontot kapjunk. Remekül tartottuk a labdát, hosszú támadásokat vezettünk, 7 illetve 9 ponttal kaptunk ki. A második és a negyedik negyedben a hernádi lányok ellen sikerült a taktikánkat véghez vinni. Gyakorlatilag alig tudták áthozni a labdát a félpályán. Rengeteg labdát szereztünk, amikből gyors pontokat dobtunk, így a hátrányunkat ledolgoztuk. A fiúk a harmadik negyedben már a vezetést sem tudták visszaszerezni, így az utolsó játék részben már öröm kosárlabdát játszhattunk.

Összességében elégedettek vagyunk a lányok teljesítményével. Ha a játék nem is ment mindig gördülékenyen, szívvel- lélekkel küzdöttek. A verseny szezon folyamán a mérkőzéseink nagy részében 13 játékosunkra számíthattunk stabilan. Köszönjük az egész éves munkátokat, büszkék vagyunk rátok és nem utolsó sorban köszönet a játékosaink szüleinek.”

 

FTSI LÁNY- HERNÁDI KOSÁRLABDA ALAPÍTVÁNY 64- 44

(8- 15, 30- 8, 10- 19, 16- 2)

FTSI: Varga Evelin- 19, Fehér Fruzsina- 16, Kohut Vanessza- 9, Tarjányi Dóra- 6, Leiz Luca- 6, Farkas Dorina- 4, Lajkó Eszter- 4, Suciu Anna-, Varga Dóra-, Rózsa Noémi-, Tantucz Anna-.

Edzők: Bokányi Rita, Fekete- Seres Ildikó

 

 

 

Információ: Fekete- Seres Ildikó

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!