Helyi hírek 2019. május 5. 10:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Húsvét 3. vasárnapja - 2019.május 5.

1. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettoi litániát a Szűzanya tiszteletére.

2. Majálist szervez a két plébánia május 18-án, szombaton a városi Parkerdő kistisztásán. Ebédet ingyen biztosítanak, de evőeszközöket és innivalót mindenki vigyen magával. Jelentkezni lehet a plébánián május 11-én, szombaton délig.

3. Tábort szerveznek felsőtagozatos hittanosoknak július 1-je és 6-a között a Tatabánya melletti Héreg község plébániájára. A részvételi díj 25.000 forint személyenként. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

4. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a plébániára!

5. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót a Plébánián vagy postai csekkeken, amelyek az újságos asztalról elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, nyugdíjasok esetében 3000  forint évente.

6. Ebben az évben is az adóhatóság készíti el az adóbevallást, de a személyi jövedelemadó 2x1 százalékáról mindenkinek rendelkezni kell. Kérik, hogy a katolikus egyházat és valamely karitatív szervezetet, alapítványt támogassák adójuk 2x1 százalékával. Ezen felajánlásukat akár az ügyfélkapun keresztül, akár a postai levél által megtehetik.





 

Kövessen minket a Facebookon is!