Sport 2019. május 6. 15:00

Második helyen zárt a serdülő leány kosárcsapat

Második helyen zárt a serdülő leány kosárcsapat
Az utolsó fordulójához érkezett a regionális leány serdülő bajnokság, a dél-keleti régió B csoportjában két mérkőzésen lépett pályára az FTSI U14-es csapata. A Fekete-Seres Ildikó és Bokányi Rita által vezetett együttes fölényesen, 113:48-ra megverte a HSA Bombázókat, míg a Szolnok ellen nyerő helyzetből az utolsó percekben maradt alul.

Értékelés:

(Bokányi Rita edző):

„Az utolsó fordulójához érkezett a leány serdülő bajnokság, hosszú és küzdelmes szezonon vagyunk túl. A év során voltunk nagyon fent és nagyon lent.

A mai első mérkőzésünkön is nagyon hullámzott a játékunk. Technikailag és fizikálisan is gyengébb csapat ellen nem szép, de eredményes játékot játszottunk. Ez már többször beigazolódott, hogy erősebb ellenfelek ellen tudunk színvonalasabb mérkőzéseket játszani. Ebben a bajnoki évben először értük el a 100 dobott pontot.

Mi sem úsztuk meg sérülések nélkül az évet, a második negyedben egy szerencsétlen szituáció következtében Szabó Zita orsó csont törést szenvedett. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, és várjuk vissza!”

 

Regionális leány serdülő bajnokság, alapszakasz II., V. Forduló , Dél-keleti régió "B" csoport

FTSI - HSA Bombázók 113:48

(24:20, 30:6, 25:13, 34:9)

FTSI: Ladányi Dorina: 19, Csányi Bernadett: 19, Romhányi Kitti: 12, Szondi Boglárka: 12, Szabó Zita: 12, Rádi Boglárka: 10, Hevér Réka: 8, Kiss-Fekete Lili: 8, Téglás Tamara:7, Kovács Nikolett: 6,

Edzők: Fekete-Seres Ildikó, Bokányi Rita

 

Értékelés:

(Bokányi Rita edző):

„ A vártnak megfelelően egy szoros, erős mérkőzést játszottunk a már jól ismert Szolnok ellen. Tudtuk, hogy egy percre sem lazíthatunk, a hibáinknak következményei lesznek. Támadásban megvoltak a helyzeteink, de nagyon rossz dobószázalékkal játszottunk. 35 percen keresztül vezettünk a mérkőzésen, majd az utolsó 5 percben jött egy rövidzárlat, aminek következtében a Szolnok mint egy gyorsvonat gázolt át rajtunk, és hirtelen 16 pontot kaptunk, amire tőlünk nem jött válasz.

Az U14-es lányok a "B" csoport második helyén búcsúztak a bajnokságtól. Köszönjük az egész éves kitartó munkájukat, a szülők támogatását és a szurkolást!”

 

FTSI- Szolnoki SC/B 52:61

(17:15, 16:13, 10:13, 9:20)

FTSI: Romhányi Kitti: 12, Téglás Tamara: 10, Ladányi Dorina: 9, Csányi Bernadett: 8, Hevér Réka: 5, Szondi Boglárka: 4, Kiss-Fekete Lili: 4, Rádi Boglárka, Kovács Nikolett, Berta Szintia,

Edzők: Fekete-Seres Ildikó, Bokányi Rita

Információ, kép: Bokányi Rita

G. Z.




 

Kövessen minket a Facebookon is!