Helyi hírek 2019. május 24. 16:00 Forrás: Kiskunfélegyházi Járási Hivatal

Nyitva lesz a Kormányablak az EP-választás napján

Nyitva lesz a Kormányablak az EP-választás napján
Rendkívüli nyitvatartással áll a választópolgárok rendelkezésére a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya a május 26-i Európai Parlamenti választások miatt a személyazonosító okmányok cseréje és kiállítása érdekében. Május 25-én, szombaton 8 és 14 óra, május 26-án, vasárnap pedig 6 és 19 óra között fogadják az ügyfeleket.

A választásokon való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, és lakcímét vagy személyi azonosítóját.

A rendkívüli nyitvatartási időben kizárólag a választáshoz kapcsolódó, lejárt érvényességű személyazonosító igazolvány, valamint a személyi azonosítót tartalmazó és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány megújítására és pótlására, illetőleg az elkészült személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély) átvételére van lehetőség!

Felhívják a figyelmet, hogy a személyazonosító igazolvány kiadását kérelmező ügyfélnek a személyazonosságát igazolnia szükséges!

Ha az ügyfél a kérelem benyújtását megelőző évben rendelkezett érvényes állandó személyazonosító igazolvánnyal vagy a személyazonosságát igazoló más érvényes okmánnyal (útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), akkor e dokumentumok személyazonosságának igazolásához elegendőek.

Amennyiben a személyazonosság igazolására szolgáló okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély) érvényességi ideje egy éven túl lejárt, kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az azonnali ügyintézés elősegítése érdekében hozzák magukkal születési anyakönyvi kivonatukat és a névviselés megállapítására alkalmas, magyar hatóság által kiállított házassági anyakönyvi kivonatukat is.


 

Kövessen minket a Facebookon is!