Helyi hírek 2019. május 6. 18:30

Feri bácsi 95 évesen is naponta kertészkedik

Képgaléria
Feri bácsi 95 évesen is naponta kertészkedik
Profi kertészek is megirigyelhetnék a 95 éves Zsigó Ferenc házikertjét, ahol gyönyörűen gondozott növények zöldellnek. A szépkorú Feri bácsit születésnapján a város nevében Balla László alpolgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte oklevéllel és virágcsokorral. Az ünnepelt barátsággal és jó kedéllyel fogadta a vendégeket.

Zsigó Ferenc Cseri Magdolna és Zsigó Imre gyermekeként született 1924. május 6-án. Mezőgazdasággal foglalkoztak. A IV. Körzetben tanyán laktak. 9-en voltak testvérek, ebből már csak Feri bácsi él. Feleségével, Dóczi Ilonával – aki hét éve hunyt el – 53 évig voltak házasok. Termelőszövetkezeti tag volt 14 évig, 7 évig a tejüzemben dolgozott, onnan ment nyugdíjba. A tsz-ben tejhordó volt 7 évig, utána gyümölcsösben dolgozott. Tizenegyszer volt műtve.

Kertes házához nagy terület tartozik, amelyet egyedül művel, veteményese van, a konyhakerti növényeket magának termeli. Aktív, minden nap 10-15 percet sétál a környéken. Három lánya, három veje, hét unokája, nyolc dédunokája van. Gondviselője a keresztlánya.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!