Helyi hírek 2019. május 9. 14:30

Kedvcsináló turné

Képgaléria
Kedvcsináló turné
Tizedik alkalommal rendezi meg nyári rocktáborát a Rocktár, amelyet – több éves hagyományt követve – miniturné keretében, idén is egy ifjú zenészekből álló zenekar népszerűsített. Az általános iskolák udvarán tartott negyedórás koncertek különleges hangulatúvá varázsolták a tanórák közötti szüneteket, ízelítőt adva a gyerekeknek a zenei élményre alapozó könnyűzenei tábor programjából.

Május 8-án három félegyházi iskolába vitték el ismert dalokból összeállított minikoncertjüket a rocktáras növendékek. A Platán, a Batthyány, majd a Dózsa iskolában is fellépő Úttalanok zenekar tagjai valamennyien a Rocktárban nevelődtek ki, többen közülük rocktáborokban kezdték a zenélést – mondta el Gergely Gyula, a Rocktár zenei vezetője.

– A zenét, s azon keresztül a zenélést minél korábbi életkorban kell a gyerekekkel megszerettetni, ezért a rocktáborral elsősorban az általános iskolai korosztályt célozzuk. Ezt hangsúlyozza az is, hogy a középiskolás zenekari tagok mellett a koncerteken két igen ifjú zenészpalánta, Nagy Réka gitáron, Messzi-Szabó Gellért pedig dobokon mutatta meg, hogy akár már tíz évesen is lehet egy profi csapatban zenélni – tette hozzá.

– A toborzó turnék mindig népszerűek, s többen jelentkeznek hatásukra hozzánk nyári táborunkba, majd évközbeni zenei oktatásainkra. S itt is látszódik a tíz év munka gyümölcse, hiszen Gellért már Görög Csaba dob növendékünk tanítványaként érkezett a toborzó koncertre.

– Ma, az internet által behálózott világban sokan beszélnek közösségekről, amely azonban itt a Rocktárban az évek alatt érezhetően kialakult, és valóban jelen van. A gyerekek itt valódi kapcsolatba kerülnek a zenével, s nem csak oly módon, ahogy egy-egy videómegosztó portálon tehetik. Ott ugyanis mindent készen kapva még a vágy sem alakul ki bennük, hogy mindezt egy közösség tagjaként saját maguk műveljék.

– A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy akik kapcsolatba kerülnek velünk és maradnak, azok találnak egy olyan biztos belső forrást, amelyhez mindig vissza tudnak térni.

K. G. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!