Helyi hírek 2019. május 10. 15:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Katasztrófavédelmi elismerés Balla László alpolgármesternek

Képgaléria
Katasztrófavédelmi elismerés Balla László alpolgármesternek
Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Bács-Kiskun megye tűzvédelmi biztonsága érdekében nyújtott kiemelkedő munkájának elismeréseként emlékplakettet adományozott Flórián-nap alkalmából Balla Lászlónak, Kiskunfélegyháza alpolgármesterének. Balla László évtizedek óta figyelemmel kíséri és segíti a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóság munkáját. Minden évben közreműködik a tűzoltóság önkormányzat általi eszközfejlesztésében, mindent megtesz annak sikeréért. Kiskunfélegyháza város éves részleges és komplex külsővédelmi terv gyakorlatainak levezetésében állandó, aktív résztvevő. Ismeri Kiskunfélegyháza város veszélyeztetettségeit, mindent megtesz a lakosok biztonsága érdekében. Állandó támogatója a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak.

Tűzoltói hivatás. Hivatás, amelynek szellemisége végigkíséri annak az embernek az életét, aki erre az útra lép és tűzoltó lesz. Hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók. Egy a céljuk, egy a feladatuk, segíteni embertársaikon. Védőszentjük Szent Flórián, aki szilárd hitével, példamutatásával, és elszántságával vívta ki a múlt és a jelen elismerését. A tűzoltók is méltók erre az elismerésre, lelkiismeretesen, legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat az állampolgárok életének és vagyontárgyainak védelme és megmentése érdekében.

A megyei Flórián napi ünnepség a tűzoltójárművek felvonulásával vette kezdetét. A menet a Kiskunhalasi Tűzoltóságtól indult és a város központjában található Kiskunhalasi Református Templomig haladt, ahol az istentiszteleten, mind a református lelkész mind pedig a katolikus pap a tűzoltókért mondott imát és osztott áldást a munkájukra és a családjukra. Ezt követően a résztvevők átsétáltak a Kiskunhalasi Városi Filmszínház épületéhez, az ünnepi állománygyűlés színhelyére. 

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszöntötte a meghívott vendégeket és az állományt, majd megnyitotta az ünnepi állománygyűlést. Az ezredes beszédében megfogalmazta, hogy a társadalom elismeri a tűzoltók áldozatos munkáját és a tűzoltó hivatást értéknek tekinti. Az ünnepek remek alkalmat teremtenek a tűzoltói értékek megjelenítésére és az értékek képviseletében jeleskedők elismerésére. A megyei igazgató kiemelte azt a kivételes eredményt, amit a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ért el, hiszen az övék lett az „Év Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága” cím. Az igazgatói köszöntő után Babud Jenő tűzoltó ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője tartotta meg ünnepi beszédét. Az ezredes felelevenítette Szent Flórián alakját és általa képviselt értékeket, valamint azt a hosszú utat, ami a mai tűzoltóság megalakításához vezetett. Ma sem könnyű a tűzoltók élete – folytatta beszédét a kirendeltségvezető – segítenek éjjel és nappal, hétköznap és ünnepnap. Harcolnak az elemekkel, tűzzel és vízzel. Mentenek füstben és vérben. Sokszor távol a családtól, feszített szolgálati rendben, újabb és újabb feladatokat ellátva. Beszédét köszönettel zárta, a helytállásért, a családi támogatásért. Az ezredes szavait követően a megyei igazgató díszszalagot adományozott a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatzászlajára.

Az állománygyűlés ünnepi műsorral folytatódott, a vendégek elsőként Véber Márk, a Bibó István Gimnázium 11. évfolyamos tanulójának előadásában hallgathatták meg Szigeti András ŐÉRTÜK SZÓLOK című versét. Ezt követően a Halas Táncegyüttes műsora következett, melyben keménytelki és kalotaszegi táncokat láthattak a résztvevők. Az állománygyűlésen elismerések átadására került sor.

Az ünnepi állománygyűlés a Szózattal zárult, majd a nap Tűzoltómajálissal folytatódott a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy
 

Kövessen minket a Facebookon is!