Sport 2019. május 11. 09:00

Megnyerték csoportjukat az U16-os kosarasok

Megnyerték csoportjukat az U16-os kosarasok
Fölényes 104:49-es győzelemmel szerezték meg a SZEDEÁK „A” ellen a csoportelsőséget a Félegyházi TSI kosarasai az U16-os bajnokság délkeleti régiójának felsőházi alapszakaszában. A Simon Zoltán és Laczkó Róbert által irányított csapat október 10-e óta 20 bajnokit játszott, amelyekből 19-et megnyert. A regionális első hellyel bejutott a felsőházi régiós döntőbe az együttes, ami történelmi siker az egyesület életében.

Beszámoló: /Simon Zoltán, edző/:

„Utolsó mérkőzését játszotta kadett csapatunk hétfő este az Alapszakasz II. bajnokságban. Kezünkben volt sorsunk, hiszen győzelem esetén a felsőházi csoport élén végzünk.

Ellenfelünk, a szegedi csapat az odavágón rendesen megizzasztott bennünket, minden tiszteletet megérdemeltek.

Kontrolláltan kezdtünk támadásban, látványos befejezésekkel építkeztünk. Sajnos emberfogásos védekezésünk nem tudott megfelelően a támadás szintjére nőni, így minimális különbséggel tudtuk csak zárni az első negyedet.

A folytatás hasonlóan zajlott, sőt, a 17. percben 6 pontra feljött ellenfelünk. Ekkor védekezést váltottunk, ami utólag értékelve meccs-döntő volt. Letámadásunkkal 3 perc alatt 15:0-ás szériát csináltunk, így a félidőre már megnyugtató előnnyel vonultunk az öltözőbe. ( 50:29 )

A folytatásban mélyebben is belenyúlhattunk a rotációba, cseréink pedig magas szinten teljesítettek. Nem volt gyenge pontja csapatunknak. Végig agresszíven védekeztünk, ebből tudtunk gyorsindításokkal könnyű pontokat dobni. Felállt védekezés ellen pedig jöttek az extra triplák.

A vége már egy igazi örömünnep volt. Volt is okunk az ünneplésre, hiszen győzelmünk egy hosszú sorozat végén a Dél-keleti Régió Felsőházának Alapszakasz II. megnyerését is jelentette.

2018. október 10-e óta 20 bajnoki mérkőzést játszottunk, melyből 19 mérkőzésen győztesen hagyhattuk el a játékteret.

Játékosaink megérdemelten végeztek a csoport élén. Minden ellenfelünket maximálisan tisztelték, koncentráltan, fegyelmezetten, sportemberekhez méltóan tették dolgukat. A serdülő csapatból feljátszók, az év közben Kecskemétről érkezők és a többiek egy masszív, egységes Csapatot alkottak. Meccseinket vastapssal díjazta a szépszámú közönség.

Egy nagy döntő még vár a fiúkra, ahol az ország többi régiójának legjobbjaival mérhetik össze majd tudásukat.

Történelmi siker Egyesületünknek, városunknak, megyénknek. Siker, amely nem jött volna létre a Szülők, családtagok, edzőik, egyesületi vezetőink segítsége nélkül, melyet ezúton is köszönünk!”

 

„Megdolgoztatok a sikerért fiúk, szép jövő áll előttetek, folytassátok tovább kitartóan!” – Simon Zoltán és Laczkó Róbert edzők

 

Regionális fiú kadett bajnokság, Dél-keleti Régió, Felsőház

Alapszakasz II., 10. forduló

Félegyházi TSI - SZEDEÁK "A" 104 : 49

( 26:16, 24:13, 30:8, 24:12 )

Ideje: 2019. május 6. ( hétfő ), 17:45

Helye: Kiskunfélegyháza, Városi sportcsarnok, Kossuth u. 35.

FTSI: Szűcs T. 27/15, Szeri 22, Szöllősi 21, Kasza 14/3, Szűcs L. 5/3, Kovács 5, Veliczky 4, Varga 2, Nemes 2, Farkas 2.

 

 

 

Információ, kép: Simon Zoltán

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!