Sport 2019. május 21. 10:00

Döntőkkel zárják az évadot a kosárlabdázók

Döntőkkel zárják az évadot a kosárlabdázók
Több korosztályban befejeződtek már a 2018/19-es bajnokságra kiírt küzdelmek, a Félegyházi Térségi Sportiskola két csapata azonban még javában készül a nem kis téttel bíró bajnoki döntőkre.

Az U16-os, azaz a kadett fiúk május 26-án, vasárnap Magyarország déli régiójának legjobb csapataival a regionális döntőben vesznek részt. A bajnokság alapszakaszában 20 mérkőzésen 19 alkalommal győztesen hagyhatták el a küzdőteret, megérdemelten jutottak el az ország legjobb 20-24 csapatába, ahol korosztályukban több mint 100 együttes indult.

– Külön öröm számunkra, hogy hazai környezetben mutathatjuk meg újra magunkat. Elismerése ez a félegyházi kosárlabda-nevelésnek, az egyesületünkben évek óta zajló következetes szakmai munkának. Bár ellenfeleink nagyon komoly játékerőt képviselnek, most sem felemelt kézzel lépünk majd pályára. Igazi kosárlabda ünnepe lesz a Városalapítók hetének, mindenkit nagy szeretettel várunk – mondta el lapunknak Simon Zoltán, edző.

Kadett fiú kosárlabda régiós döntő
Ideje: május 26., vasárnap
Helye: Constantinum sportcentrum, Jókai u. 4.

Program:

11:00  GyKSE Szekszárd – Félegyházi TSI

13:00  Pécsi VSK – Nagykőrösi Sólymok

15:00  Mérkőzés a 3. helyért

17:00  Döntő


Az U12-es fiú csapat jövő szombaton, június 1-jén szintén Kiskunfélegyházán zárja a bajnokságot. Ők a nemzetközi Pannon-liga négyes döntőjében szerepelnek majd. A szép és sikeres honi küzdelmek mellett nemzetközi szintéren is eredményesen helytálltak a 2007-es születési játékosok. A szabadkai KK Nika, a zombori Joker, a pécsi VSK és félegyházi TSI kis kosarasai játszanak megalkuvást nem tűrően a győzelemért. A látogatók izgalmas, nyílt mérkőzésekre számíthatnak.

U12-es Pannon-liga döntő
Ideje: június 1., szombat
Helye: Kiskunfélegyházi Városi sportcsarnok, Kossuth u. 35.

Program: hamarosan


Bár már befejezték a serdülők a bajnokságot, eredményük szintén kiemelkedő volt a 2018/19-es versenyévadban. Korosztályuk 150 csapatából, kosárlabda akadémiákkal felvéve a harcot, a nagyon előkelő 23. helyen zártak az országos összevetésben.

Egy rendkívül sikeres bajnoki évad után mennek a fiúk és a lányok nyári pihenőre, hogy aztán szeptemberben, korosztályukban újra összemérjék erejüket az országos bajnokságban. Félegyházáról 13 csapat 14 bajnokságban összesen 240 mérkőzést játszott, amelynek csak 42 százalékát vesztette el. A félegyházi utánpótlás-nevelés legsikeresebb éve volt a 2018/19-es versenyévad. Köszönet a játékosoknak, az edzőknek, az egyesületi vezetőknek, az iskoláknak, szülőknek és külön köszönet a támogatóknak, akik TAO-jukkal támogatják a kiskunfélegyházi kosárlabda-utánpótlás munkáját. Köszönet az önkormányzatnak, mint az FTSI tulajdonosának, hogy a sport és a szakosztály mellett áll.

„Félegyháza sportos város”

Simon Zoltán, FTSI vezetőedző




 

Kövessen minket a Facebookon is!