Helyi hírek 2019. május 26. 10:00

Körkérdés: Miért fontos megismerni Félegyháza történelmét?

Képgaléria
Körkérdés: Miért fontos megismerni Félegyháza történelmét?
Hagyományosan minden évben megrendezik a helyismereti vetélkedőt a diákság körében. A nagy népszerűségnek örvendő verseny egy-egy adott téma köré épül – egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy a diákok megismerjék Kiskunfélegyháza múltját, történelmét. A versenyben résztvevő fiatalokat arról kérdeztük, ők mit nyertek azzal, hogy mélyebben foglalkoztak Félegyháza történelmével.

Szombati Lia (11, középen)

Sokat tanultam Móra Ferencről a helyismereti vetélkedő során. Hasznos információkhoz jutottam Kiskunfélegyháza szülöttjének életéről, munkásságáról. Ezáltal városunk történelmébe is betekintést nyertem. Akadtak érdekes helytörténeti kérdések. Ki kellett találnunk például, hogy melyik sütemény volt Móra Ferenc anyukájának kedvence. Összességében játékosan tanulva, kicsit kutatva jutottunk el a helyes megoldásokhoz.

 

Vízhányó Bence (11)

Jó megismerni városunk múltját, érdekességeket is tanultam a feladványok során. Ötödikesként először vehettem részt a versenyen, a terveim szerint minden évben megmérettetem magam. A feladatokkal megbirkóztam, hasznos információkat kaptam.

 

Szabó Hajnalka (12), Börcsök Krisztina (12)

Első helyen végeztünk a háromfős csapatunkkal az V-VI. korcsoportban, aminek nagyon örülünk, hiszen időt nem sajnálva készültünk. Sok ismerettel gazdagodtunk városunkat illetően, illetve Kiskunfélegyházához köthető személyek kapcsán. Levéltári és könyvtári kutatásokat végeztünk, nem számítottunk rá, hogy nyerünk.

 

Beck Péter (12), Erki Hanna (12)

Másodikként zártuk a versenyt, úgy gondoljuk, akadtak könnyebb és nehezebb kérdések is a tesztek során. Mindenki érhetett el sikerélmény, de a tökéletes megoldásokhoz könyvek fellapozására volt szükség, illetve az internetet is segítségül hívtuk. Félegyháza büszkeségei Móra Ferenc és Petőfi Sándor. Fontos megismerni életüket, munkásságukat.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!