Helyi hírek 2019. május 23. 07:30

Egészségmegőrzés már a kezdetektől

Képgaléria
Egészségmegőrzés már a kezdetektől
Egészségmegőrzésről és felmerülő problémák esetén azok lehetséges megoldásairól beszélt Uljanics-Tóth Tímea védőnő május 21-én, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban megtartott Betűbölcsiben. A jelenlévők hasznos információkkal gazdagodhattak az egészséges táplálkozás fontosságáról, és az olyan gyermekeinket érintő veszélyekről, mint például a túlzott cukorfogyasztás, vagy a felesleges kalóriák bevitele.

A szakember nyomatékosította az édesanyákban annak felelősségét, hogy a gyerekek étkeztetése, a babák táplálkozási szokásainak kialakítása az ő kezükben van. Amennyiben a kisded nem szokik hozzá a feleslegesen túlsózott, cukrozott élelmiszerekhez, – amelyek bizonyítottan káros hatással vannak mindannyiunk egészségére – nem fognak követelőzni egy chipses zacskót meglátva a boltban, bevásárlás közben. Természetesen nem kell végletekbe esni a tiltást illetően, csupán arról van szó, hogy a gyerkőcök ismerjék meg a természetadta zöldségeket és gyümölcsöket is, és ne a cukros üdítők, csokoládék és édességek jelentsék mindennapi étkezésüket. Vagyis a mértékletesség és annak betartása a legfontosabb, amit tehetünk gyermekeink és a magunk érdekében is.   

Tímea arra is kitért, hogy szakemberek összefogásával újdonságnak számító, szaktanácsadó közösség jött létre városunkban. A Praxis Közösségbe tartozó gyermek- és felnőtt háziorvosok, védőnő összedolgoznak dietetikussal, gyógytornásszal is, és a felmerült egészségügyi eltéréseket orvosolni tudják, vagy további specialistákhoz küldik a pácienseket.

V. B.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!