Sport 2019. május 23. 08:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Jövőre veletek ugyanitt!

Jövőre veletek ugyanitt!
11. alkalommal szervezte meg május 17-e és 19-e között a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma kollégiumi intézményegysége maroknyi csapata a kolimpia elnevezésű sportrendezvényt, amely a kollégiumok olimpiáját jelenti az Arany János Programok diákjai számára.

A kolimpia a legismertebb, legnépszerűbb, legnagyobb méretű program az Arany János Programok életében. Az EMMI versenynaptárában is jegyzett rendezvény, a halmozottan hátrányos helyzetűek országos sporttalálkozóján 7 sportágban mérték össze tehetségüket, ügyességüket, kitartásukat a 18 nevező intézmény 307 diákja az ország minden részéről Nagykanizsától Nyírbátorig.  A rendezvény fővédnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, védnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke volt.

A 11. kolimpia megnyitóját részvételével megtisztelte Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, aki beszédében méltatta a rendezvény jelentőségét, és a sport személyiségformáló szerepét hangsúlyozta. Csúzdi Zoltán, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a már több mint tízéves múlttal bíró kolimpia rendezvényt fontosnak tartják, és a jövőben is minden támogatást megadnak, hogy ez a rendezvény az elkövetkező években is megvalósulhasson. Ágoston Tibor, a félegyházi szervező Kossuth iskola tagintézmény-vezetője. köszöntötte a Félegyházára érkező fiatalokat, és jó versengést, hasznos időtöltést kívánt nekik.

Szalay Piroska, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének titkára személyesen nem tudott ez évben megjelenni, de köszöntő levelében a következő üzenetet küldte a verseny résztvevőinek: „Mindannyian tudjuk jól, hogy a sport nem elválaszt, hanem összeköti a generációkat, a fiatalt, az időset,  a tanárt, a tanítványt,  és a különböző élettereken munkálkodó embereket. Ne feledjük el, hogy a fizikai megmérettetés azonban csak az egyik jellemzője a sporttevékenységeknek. A sportolás olyan örömteli tevékenység, ami azt hozza elő az emberből, ami benne a leghasználhatóbb, a legértékesebb, amire a társadalomnak a legnagyobb szüksége van.

Ezért is tartja a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete nagyon fontosnak hogy ez a sportverseny, ez az országos döntő minden évben megrendezésre kerüljön, hiszen fiataljaink életét pozitívan befolyásolhatják az itt szerzett élmények. Ezek az élmények nem biztos, hogy a minden esetben a győzelemről kell, hogy szóljanak, sokkal fontosabb az együtt sportolás élménye, és azoknak  az értékeknek a megszerzése mint: szellemet, erőt, erkölcsöt egyesíts! A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete ezeknek a gondolatoknak a szellemében köszöni meg Kiskunfélegyháza városának ezt a példamutató most már 11. éve tartó országos kolimpia verseny megrendezését.

Kifejezzük abbéli kívánságunkat is, hogy még sokáig rendezzék meg ezt a kiváló, egyre több diákot, és testnevelő tanárt megmozgató sporteseményt, mindenkinek a legnagyobb megelégedésére” – írta levelében Szalay Piroska.

A 11. kolimpián igyekeztek a szervezők megtalálni a hagyomány és az újítás megfelelő arányát az előző év résztvevőinek elégedettsége és javaslatai alapján. Nevezhettek a résztvevők asztaliteniszre, futsalra, íjászatra, zenés gimnasztikára, streetballra, és két új sportágra: a kolimpikonok viadalára, amely számos készséget próbára tevő sorversenyt jelentett, valamint az ÚFRatlonra, ami a triatlon speciális adaptációja: úszást, futást és rollerezést tartalmazott.

A 11. kolimpiát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte. Ez a diákok, tanárok, edzők  által izgalommal várt esemény elsősorban sportról, de kapcsolatépítésről, kulturális élményekről is szól. Idén a Mayfly együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. A szoros program ellenére bizonyosan kerestek és találtak lehetőséget a fiatalok a Kiskunfélegyháza városa nevezetességeinek megismerésére is – vélte Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere, aki a díjakat adta át a záró rendezvényen a sportolóknak.

A rendezvényt számos szponzor támogatta ezúttal is, akiknek köszönhetően gazdag ajándékcsomaggal, bőséges ellátással, igényes érmekkel, serlegekkel, nagyszerű élményekkel térhetett haza valamennyi résztvevő.

A résztvevők ismét elégedettségükről biztosították a szervezőket, amit egy kérdőív kitöltésével is megerősítettek. A szervezés és lebonyolítás minden részlete 96 százalék feletti elégedettségről tanúskodik. A befektetett energia megtérülését abban látják a szervezők, hogy a diákok nyertesnek érezték magukat akkor is, ha esetleg érem nélkül távoztak és úgy köszöntek el, hogy „Jövőre veletek ugyanitt!” A 18 város 18 kollégiumának több mint 300 diákja a szélrózsa minden irányába vitte Kiskunfélegyháza jó hírét.
 

Kövessen minket a Facebookon is!