Helyi hírek 2019. május 28. 16:00

Könyvtársarok – Készülj az érettségire a városi könyvtárban!

Könyvtársarok – Készülj az érettségire a városi könyvtárban!
Még néhány nap és az írásbeli érettségi vizsgák után szóban adhatnak számot tudásukról a középiskolák végzősei. Az intézmények június 5-étől június 13-áig szervezik meg az emelt szintű vizsgákat, majd június 17-étől kezdődnek a középszintű érettségik, melyek június 28-áig tartanak.

A tanulás ideális helyszíne lehet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, ahol akár egy egész napot is eltölthetnek hasznosan a diákok. Az olvasóteremben a 2017. január 1-jén életbe lépett új érettségi követelményrendszer alapján készült szakkönyvek segítségével dolgozhatják ki a tételeket magyar nyelv és irodalomból, történelemből vagy biológiából. A nyugodt környezetben saját laptopot is használhatnak, amelyen ingyen csatlakozhatnak a könyvtár wifi hálózatához.

Míg az olvasóterem a csendes, önálló munka színtere, addig a tavaly októberben a fiatalok igényei, ötletei alapján az internet és médiatár részlegben kialakított ifjúsági sarok a csoportos felkészülést biztosítja. A fiatalosan, új bútorokkal berendezett térben a hosszú, fárasztó tanulás után kikapcsolódhatnak a középiskolások: pihenésként társasjátékozhatnak, a plazmatévén dvd filmet nézhetnek vagy éppen a nekik szánt szépirodalmi műveket, újságokat olvashatják.



 

Kövessen minket a Facebookon is!