Helyi hírek 2019. június 2. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Urunk mennybemenetele – 2019. június 2.

1. Most vasárnap a 9 órai szentmise után azoknak a családoknak lesz megbeszélés, akiknek gyermekei jelentkeztek a héregi hittanos táborra. Kérik, hogy ha van a gyerekeknek személyi igazolványa azt is vigyék magukkal!

2. Nyárköszöntő fúvószenekari hangversenyt tartanak június 2-án, vasárnap 17 órakor a Szent István Templomban. Fellép a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényletével. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. Az est háziasszonya Vargáné Rácz Judit. A koncert ingyenes, de adományaikkal támogathatják a Fúvószenekari Egyesületet. A befolyt összeg egy részét a Szent István Templom javára ajánlják fel. 

3. Június 6-án, csütörtökön délután 6 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

4. Június Jézus Szíve engesztelő hónapja, ezért pénteken az esti szentmise előtt ½ 7-től végzik a Jézus Szíve litániát.

5. A következő hétvégén tartják Petőfiszállás-Pálosszentkúton a pünkösdi búcsút. Részletes program a www.palosszentkut.hu honlapon olvasható.

6. 2000-ért megvásárolható a sekrestyében és a plébánián az Út menti keresztek Kiskunfélegyházán című könyv.

7. Egyházközségi zarándoklatot szerveznek a mezőkövesdi Jézus Szíve búcsúra június 30-án, vasárnap. Részvételi díj 6000 forint személyenként, ez az összeg magába foglalja az útiköltséget, a belépőjegyek árát és az ebédköltséget. Jelentkezni lehet a plébánián a részvételi díj befizetésével. Indulás reggel ½ 6-kor, érkezés az esti órákban.




 

Kövessen minket a Facebookon is!